Braća spasena iz Turije, vatrogasci dečaka iz Lazarevca vadili dva i po sata iz reke 1Foto: MUP Srbije

Iz reke Turije u Lazarevcu sinoć su spasena dva brata, jedan od njih posle nekoliko sati, rekao je stric dečaka za N1.

„Sve je bilo normalno do juče u 12 sati kada je reka Turija nadošla i zahvatila oko 100 hektara, verovatno uništivši sve useve. Pod vodom se našlo oko deset kuća“, kaže Rade Ranković iz Velikih Crljena našem reporteru.

Kako je dodao, najugroženija je bila kuća njegovog brata od strica.

„On se popeo na sprat sa ženom, decom i majkom. Dečaci su pokušali da pređu u jednom trenutku, okliznuli su se i voda ih je nosila od kuće do granja. Vatrogasci su jednog od njih izvadili za pola sata, a drugog tek oko ponoći. Oni su sada dobro, u bolnici su“, rekao je Rade za N1.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/srusio-se-most-u-mrcajevcima-zbog-poplava/

Kako je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević kazao, pored ova dva dečaka, iz Turije je sinoć spasen još jedan.

„Dečak od 15 godina u mestu zajednica Junkova. Zajedno smo brzom intervencijom svih ljudi koji su bili na licu mesta uz pomoć kanapa i sreće, pre svega njegovu sreću jer se zakačio za grane, uspeli da ga evakuišemo i izvučemo“, rekao je Stević za RTS, dodajući da ga je zbrinula ekipa hitne pomoći lokalnog doma zdravlja.

Nakon toga su iz reke Turije, u MZ Mirosaljac, izvučena dva rođena brata.

„Jednog smo brzo uspeli da izvadimo posle nekih 45 minuta uz pomoć privatne mehanizacij koja se tu našla i iz domaćinstava smo uzeli mehanizaciju. Dok drugi, njegov stariji brat, za njega nam je trebalo nekih 2,5 sata, reka ga je odnela nekih 200 metara i uz pomoć spasilačkih jedinica Vatrogasne brigade i MUP-a Srbije i grada Beograda Lazarevca, industrijske mehanizacije, uspeli smo sa čamcem, bukvalno posle nekih sat i 45 minuta, da ga izvučemo iz vode, zbrinemo i uputimo na dalje preglede u Beograd“, rekao je Stević.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zbog-poplava-vanredna-situacija-u-52-lokalne-samouprave-u-srbiji-evakuisano-295-ljudi/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari