Srušio se most u Mrčajevcima zbog poplava (VIDEO) 1Foto: N1/ptintscreen

Most u Mrčajevcima kod Čačka srušio se jutros, usred obilnih padavina i bujičnih poplava koje su proteklih dana pogodile Srbiju, prenosi N1.

Podsetimo,juče je oštećen i most na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva, u mestu Adrani.

Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja reke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mesta Adrani od juče nisu prohodni.

Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 52 vanredna situacija.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zbog-poplava-vanredna-situacija-u-52-lokalne-samouprave-u-srbiji-evakuisano-295-ljudi/

Od ponoći je evakuisano ukupno 217 lica. Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku. Pripadnici Ministarstva unutaršnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima i na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, reci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gde je nivo reke je u opadanju, a i rekama u Borskom okrugu kao i reci Toplici koje si u blagom opadanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari