Popović: Advokati se bune jer bi izmena Zakona dovela do smanjenja troškova građana

Ostavite komentar


  1. Ovaj zakon se donosi zbog banaka, koje su nezakonski uzimale za obradu keredita i osiguranje a sada ih gradjani tuze /100.000/ tuzbi. Banka sada mora da vrati naplacene provizije, kamatu i sudske troskove, sto im pravi veliki trosak, OBRATILI SE VLADI koja je smislila ovaj NAKARADNI ZAKON.

  2. Advokati nikada, ali nikada, nisu negodovali/strajkovali zbog klijenata ili sprovodjenja prava, vec iskljucivo radi svojih interesa.
    Ne laje kera sela radi, nego sebe radi.

  3. Nastavlja se kriminalno urušavanje sistema sudske vlasti i funkcije suda…, najpre zemljišna knjiga koja je istisnuta katastrom i notarima, pa sistem izvršenja koji je pretrpeo dramatične razmere, potom overe i vanparnični postupci koji su obrazovali kastu notara i ostavili sud bez prihoda od takse u korist javnih beležnika, i na koncu parnica posle koje sud prestaje da bude organ vlasti, i postaje mesto administriranja predmetima…, umesto da se obrazuju novi sudovi, posebno na području Trećeg osnovnog u Beogradu, zaposle pripravnici, i stručni saradnici i sudovi materijalno opreme…, šema je da se „smanji“ opterećenje sudija, umesto da sistem počne da reprodukuje nova stručna lica bez uticaja faktora izvršne i upravne vlasti…, došlo se do toga da sudovi u unutrašnjosti nemaju saglasnost državnog vrha da sistematizuju uopšte radna mesta za sudijske pripravnike…

  4. …, i ne samo to…, ovim izmenama ZPP-a dugoročno je na šteti advokatura kao nezavisna, slobodna služba zaštite prava i interesa građana…, jer ona je „trn u oku“ ovoj vlasti…, čime se onemogućava da se mladi opredeljuju za bavljenje advokatskim poslom, jer će se Komore sada zatvoriti za priliv novi stručnih lica štiteći postojeće advokatske kancelarije, a u odsustvu konkurencije opstajaće na „tržištu pravnih usluga“ samo najbogatiji, najuticajniji i oni povezani sa establišmentom, pa advokat neće biti više poslednja „slamka spasa“ za građane koji su klasno potčinjeni oligarhijskom modelu razmene.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.