Popović ponovo nije došao na suđenje protiv KRIK-a 1Nenad Popović Foto: SNP

Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK) objavila je danas da se ministar bez portfelja Nenad Popović ponovo nije pojavio na suđenju po sopstvenoj tužbi protiv KRIK, posle čega je sudija Slađana Pantović najavila da će zatvoriti slučaj ukoliko se to još jednom dogodi.

„Popović je krenuo na ročište, ali je imao hitan poziv iz Vlade i zbog toga nije došao, obrazložili su advokati Popovića.

To je peti put da Popović nije došao da svedoči na suđenjima koja su po njegovim tužbama pokrenuta protiv KRIK. Dosad su opravdanja bila putovanja u Rusiju, a danas je, kako su advokati objasnili, krenuo ka sudu, ali su ga iz Vlade hitno pozvali da se vrati.

Sudija Slađana Pantović rekla je Popovićevim advokatima da naknadno dostave dokaz o tome da je bio sprečen da dođe i ukazala im da Popović mora da isplanira svoje obaveze tako da se odazove pozivu suda.

Ovo je drugi put da se Popović ne pojavljuje u ovom postupku, a trebalo je da obrazloži šta je u tekstu „Rajski papiri“ netačno i šta je proizvelo duševni bol kod njega.

Popović je podneo četiri tužbe zbog objavljivanja istraživanja i tekstova o njegovom bogatstvu i ofšor firmama. Svakom tužbom zatražio je naknadu od milion dinara za povredu ugleda i duševni bol, ali se nijednom nije pojavio na sudu kako bi bio saslušan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.