Popović pozvao IT kompanije da pomognu u borbi protiv korona virusa 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

 Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je zajedno sa IT zajednicom, njegovo ministarstvo pokrenulo inicijativu „Budi I Ti“ heroj, kojom se pozivaju sve IT kompanije, startapi, tehnološki preduzetnici da svoja inovativna tehnološka rešenja stave na raspolaganje državi u borbi protiv krize izazvane korona virusom.

Popović je istakao da na sajtu kabineta ministra (inovacije.gov.rs) postoji jednostavna forma gde zainteresovani predstavnici IT zajednice mogu da pošalju predloge svojih inovativnih tehnoloških rešenja.

On je ukazao da je Srbija spremna da primeni svako rešenje za koje se proceni da može da doprinese uštedi vremena i resursa u trenutku kada je svaki minut važan i kada zdravstveni sistem zemlje trpi ogroman pritisak.

„Pristigla rešenja će ocenjivati Radna grupa sastavljena od predstavnika nekih od najvećih IT kompanija u Srbiji i ona će ih upućivati dalje na implementaciju Vladi Srbije“, rekao je Popović.

On je zahvalio IT i inovacionoj zajednici na iskazanoj podršci Vladi Srbije u periodu vanrednog stanja.

„Gotovo sve IT kompanije i organizacije stavile su u potpunosti na raspolaganje svoje resurse, znanje, ideje, programere, a neke od njih su spremne da ustupe čak i svoje kancelarijske prostore ako državi zatrebaju pomoćni kapaciteti za pomoć ugroženima u ovoj krizi. Cela zajednica je pokazala izuzetno visok stepen odgovornosti i solidarnosti u ovom teškom trenutku za našu državu i društvo“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari