Popović (SSP): Rušenje nelegalnih objekata na Avali pobeda građana 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), Mila Popović, je danas izjavila da je rušenje nelegalnih objekata na Avali pobeda građana a ne vlasti.

„Gradonačelnik (Beograda Aleksandar Šapić) se hvali rušenjem, kao da je on zaslužan, a zaboravlja da je upravo njegov pomoćnik Aleksandar Savić bio više godina predsednik Opštine Voždovac na kojoj se nelegalni objekti nalaze“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Kako je kazala, nakon brojnih prijave građana da se u zaštićenoj zoni Avale zidaju vile s bazenima, u decembru 2020. godine, potpredsednica SSP Marinika Tepić, beogradski i lokalni odbor te stranke počeli su kampanju protiv te izgradnje.

„Saznali smo ko je investitor, objavili informacije o njegovoj prošlosti i podneli krivičnu prijavu. Zbog toga smo trpeli razne pritiske, ali je gradnja morala da se zaustavi i postavljena je traka. Rušenje je samo poslednji čin pod pritiskom građana i javnosti, a postupak je trajao skoro dve godine“, rekla je Popović.

Ona je ocenila da je to jedan od retkih primera gde je divlja gradnja zaustavljena, zato što je ceo slučaj izašao u medije, a ne zato što postoji rešenost da se prblem sistemski reši.

„Kako će bilo ko da poveruje da se gradska vlast bori protiv divlje gradnje, kada ovakvih primera imamo na stotine, i kada se gradske odluke vezane za gradnju prilagođavaju sumnjivim investitorima, a zatvaraju se oči pred očiglednim primerima kršenja zakona u korist sumnjivih biznismena?“, pitala je Popović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari