Porodica Đoković: Ovo je Novakova najveća pobeda u karijeri 1Foto: Screenshot

Porodica Novaka Đokovića, održala je danas u 14 časova konferenciju za novinare u Beogradu, povodom presude suda u Australiji.

Srđan Đoković je istakao da je Novak „mentalna gromada i fantastičan čovek“ i da nikoga nikad nije uvredio.

„To se nije svidelo nekim moćnicima koji su mislili da je to njihov svet“, rekao je on.

Igra koja se vodila ovih šest dana je, kako je dodao, bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu.

„On je bio sačekan na aerodromu i nije imao nikakva prava. Pokušali su da ga nateriju da se odrekne vize kako bi ga poslali nazad u Srbiju“, rekao je on.

Novak nije želeo da potpiše taj dokument, istakao je Srđan Đoković.

Nisu mu dali kontakt sa advokatima, bio je sam nekoliko sati, čak su mu i telefon oduzeli, ispričao je Novakov otac.

„Sudija je doneo jedinu odluku koja je mogla biti donesena, a to je da se Novak oslobodi i da može da igra tenis, zbog čega je i došao tamo“, rekao je Srđan Đoković.

Mi znamo, rekao je on, da Novak ima ogromnu podršku običnog naroda u Australiji.

Novakov brat Đorđe Đoković je istakao da je pokazano čitavom svetu šta je istina i da je Novak pošten čovek.

„Izuzetno me čini srećnim i zadovoljnim što pravni sistem postoji što možemo da se borimo za ljudska prava i za istinu“.

„Bili smo borci za bitku, za pravdu. Uradili smo sve u našoj moći i da ispoštujemo sve protkole. Zahvaili bismo se pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je sve vodio veoma neutralno. Sagledao je svaku činjnicu“, kazao je on, a zatim je otrkio i šta trenutno Novak radi.

„Novak je na slobodi, bio je na terenu i trenirao je. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom. Otišao je da osvoji Australijan open i da napravi još jedan rekord. Doneo je svu potrebnu dokumentaciju i dobio je izuzeće sa kojim je otišao u Australiju. On je pre svega sportista, bavi se tenisom i najbolji je teniser svih vremena. Zalagao se uvek za slobodu izbora i ništa više“, dodao je Đorđe.

Novakova majka Dijana Đoković rekla je da su svi oni pokušali da ukažu celom svetu kakva je nepravda u pitanju.

„Ovo je za mene njenogva najveća pobeda u karijeri“, ukazala je ona.

Oglasio se i sam Novak Đoković na društvenoj mreži Instagram i poručio da želi da se takmiči na ovogodišnjem Australijan Openu.

Odluka o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću poništena je odlukom suda jutros. Ipak, odluka o deportaciji je i dalje moguća.

Istekao je rok od četiri sata za odluku o deportaciji Novaka Đokovića i on je slobodan do daljnjeg. Odluka o njegovom proterivanju ipak može biti doneta sutra.

Odluka o tome da li će najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ponovo biti ukinuta viza za Australiju ili ne neće biti doneta danas, preneli su svetski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari