Porodica preminule porodilje iz Vlasotinca tvrdi da je umrla zbog nemara 1UKC Niš: Foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Članovi porodice preminule porodilje (31) iz Vlasotinca sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige, jer nije imala zdravstvenih tegoba, javlja danas portal Južne vesti.

Očekuju nalaze iz Opšte bolnice Leskovac i poručuju će neko morati da odgovara za njenu preranu smrt.

Oni navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku bolnicu pre dva dana kada je porođaj počeo.

Tvrde da je porodilja nakon porođaja bila u najboljem redu i da su se čuli sa njom, ali da je već narednog dana prevezena za Niš.

Kao razlog za prevoz u Niš naveden je mnogo mali broj trombocita, da mnogo krvari i da joj je krv razređena.

Otpusnu listu iz niškog Kliničkog centra su dobili, a sada očekuju da dobiju i sve nalaze iz leskovačke bolnice i napominju da sumnjaju da je greška napravljena prilikom porođaja zbog kojih je izgubljen jedan mlad život.

„Mi nju svakako ne možemo više da vratimo, ali najbitnije je da neko odgovara za njenu smrt, naročito ako možemo da pomognemo nekome ko bude bio u sličnoj situaciji u budućnosti“, kazali su članovi porodice.

Iz niškog Kliničkog centra ranije su saopštili da je devojka iz Vlasotinca u teškom stanju primnjena i da je usled komplikacija i krvenja preminula u jutarnjim satima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari