Portparolka Osnovnog suda: Ivanu Todosijeviću izdržavanje zatvorske kazne odloženo za dva meseca 1foto printskrin-youtube-rtv-pul

Bivšem ministru lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću za dva meseca je odloženo izdržavanje kazne od godinu dana zatvora, na koju ga je osudio Osnovni sud u Prištini.

Todosijević je, kako je naveo sud, osuđen za krivično delo izazivanje mržnje, podele ili nacionalne, rasne, verske ili nacionalne netrpeljivosti, izjavom da je masakr u Račku izmišljotina, zbog čega je i razrešen ministarske dužnosti u vladi Kosova, prenosi Kosovo online.

Odluku o odlaganju početka izdržavanja kazne potvrdila je za Kljan Kosova portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši.

Ona je kazala da je odluka doneta na zahtev advokata Todosijevića da se odloži izvršenje krivične sankcije.

„Povodom zahteva za odlaganje izvršenja kazne, osuđeni je u svoje ime kao dokaz priložio medicinsku dokumentaciju. Predsednica Osnovnog suda u Prištini Aljbina Šabani Rama, na zahtev osuđenog, nakon razmatranja molbe, zaključila je da je zahtev osnovan, pa se izvršenje odlaže za dva meseca“, objasnila je Gaši.

Prema odluci Osnovnog suda Todosijević je trebalo da se pojavi na izdržavanju kazne 3. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari