U saradnji sa Crvenim krstom Bavarske, udruženjem Vajfert iz Bora i opštine Žagubica, deca osnovnih škola iz Žagubice, Laznice i Krepoljina besplatno su dve nedelje boravila u Nemačkoj.Grupu dece na put u Bavarsku ispratio je i dočekao zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić, koji je ispred lokalne samuprave pokazao veliku brižnost pri polasku da sve protekne u najboljem redu, a pri dolasku zadovoljstvo što su mišljenja dece pozitivna.


Povratak je bio povod za sabiranje utisaka te je organizovano druženje dece i roditelja sa predsednikom Safetom Pavlovićem. Deca su deo razmišljanja prenela na crteže, koje su poklonili predsedniku Opštine u znak sećanja na lepe trenutke sa putovanja.

Predsednik je rekao da mu je drago da je sve proteklo u najboljem redu, da su svi zadovoljni i nada se da će saradnja potrajati nadalje a u tome , za sada, ne vidi nikakve prepreke. Takođe je zahvalio deci na lepom gestu i trudu. Prisutni su bili i načelnik odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Radiša Milošević, predsednik udruženja“ Vajfert“ iz Bora Jasmin Huber, predstavnik udruženja Ljiljana Joksimović i pedagog Milinka Pećić, koja za decu ima samo reči hvale.

Svesrdna pomoć udruženja Vajfert iz Bora, crvenog krsta Bavarske i opštine Žagubica bila je od izuzetnog značaja samim tim što su na putovanje otišla i deca iz porodica sa manjim primanjima, a mišljenja roditelja su pozitivna jer je deci odvajanje od kuće i porodice značilo puno u smislu osamostaljenja. „Vajfert“ humanitarni rad bazira na pomoći socijalno ugroženim porodicama i imaju saradnju sa crvenim krstom Bavarske u vidu pomoći i organizovanja besplatnog boravka dece u Nemačkoj.

Jasmin Huber, predsednik udruženja, ističe izuzetnu saradnju sa rukovodstvom lokalne samouprave Žagubica.

Jako dobar program predstavljen je deci tokom boravka u Južnoj Nemčkoj, a grupa iz Žagubičke opštine izuzetno je pohvaljena od strane Bavarskog crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari