Poskoci baš vole Niš: Otrovnica pregažena na centralnom gradskom trgu 1Foto: Vikipedija

Dušan Stojanović, predsednik Zoo planeta, potvrdio je da su volonteri ovog udruženja sinoć pronašli poskoka na Trgu kralja Milana u Nišu.

„Oko 22 časa naše udruženje su pozvali iz Policijske uprave jer su građani prijavili da su videli zmiju na centralnom gradskom trgu. Međutim, kad su naši volonteri stigli poskok je uginuo kod ulaza u podzemni prolaz“, kaže Stojanović.

Predsednik Zoo planeta dodaje da su volonterima policajci rekli da je neka žena videla zmiju kako prelazi ulicu uz pešački prelaz.

„Verovatno je poskoka pregazio neki automobil, ali je on uspeo da dopuzi do trga i tu je uginuo. Inače, radio o krupnijem primerku jer je bio dug pedesetak centimetara“, kaže on.

Stojanović pretpostavlja da je poskok stigao u Niš u nekim kolima iz Sićevačke i Jelašničke klisure koje su prirodno stanište za te otrovne zmije.

„Građani moraju da budu pažljivi nakon boravka na tim mestima jer poskok hoće da se uvuče u automobil. Sva sreća je da nije nikoga ujeo, posebno jer je na trgu mnogo ljudi, a uveče su tu pre svega mladi ljudi“, kaže on.

Ovo je, inače, treći poskok koji je od proleća pronađen u urbanoj zoni Niša. Prethodna dva su primećena na parkinzima ispred tržnih centara.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari