Gradski prevoz, koji obavlja preduzeće „Zlatan Rajzen“, od juče je u Užicu skuplji za 25 odsto. Karta od Dubokog Potoka do Sevojna, za put od 12 kilometara, umesto ranijih 40, sada košta 50 dinara.


– Cenu nismo menjali ni kada je gorivo poskupljivalo, iako smo od gradske vlasti, tokom četiri godine, dva puta imali odobrenje. I sa novom cenom tvrdim da smo među najjeftinijima u Srbiji – kaže Zlatan Mojsilović, vlasnik tog preduzeća.

Poskupeo je i prevoz od Užica do Zlatibora, tako da je, umesto dosadašnjih 80, potrebno platiti deset dinara više. Cena prevoza do Požege i Beograda ostala je ista. Karta do Požege košta 150 dinara, a do Beograda 790 dinara, odnosno 430 dinara za studente.

Inače, preduzeće „Zlatan Rajzen“, krajem prošle godine je obavestilo gradsku vlast da će 1. februara obustaviti prevoz na području grada, jer beleži veliki gubitak, zbog neregistrovanih prevoznika, koji tom preduzeću preuzimaju putnike. To preduzeće je po ugovoru sa gradom dužno da obavlja javni prevoz do polovine juna, ali Mojsilović navodi da će dobro razmisliti da li će se prijaviti na novi tender.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari