Narodna kuhinja u Požarevcu će verovatno podići cene hrane, rečeno je u Crvenom krstu gde već godinama radi ova menza, namenjena socijalno najugroženijim stanovnicima, čiji se kvalitetni i ukusni obroci nalaze i u slobodnoj prodaji. -Zbog suše, cene nekih prehrambenih proizvoda, poput kukuruza i pšenice, uticaće i na to da cene hrane u narodnoj kuhinji porastu, ističe sekretar Crvenog krsta Požarevac Branisalv Živulović.


Socijalni radnik Novica Đorđević, kaže da Narodnu kuhinju posećuju korisnici različite starosne dobi. Od ukupne 660 korisnika na području Kostolca i Požarevca trećinu čine deca uzrasta do 10 godina. Struktura korisnika narodne kuhinje je takva da je najviše koriste socijalno ugrožena i lica sa invaliditetom koja nisu u mogućnosti da privređuju za sebe i svoju porodicu.

Narodna kuhinja u Požarevcu funkcioniše od 1995. godine i radi bez prekida. Lica kojima je neophodan obrok u kuhinji treba da se obrate Centru za socijalni rad koja određuje ko može da bude korisnik Narodne kuhinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari