Posle dve godine i dva meseca u Novom Pazaru počelo suđenje za ubistvo Edina Hamidovića u Sjenici 1S. N.

Posle dve godine i dva meseca, u novopazarskom Višem sudu, počelo je suđenje za ubistvo Edina Hamidovića (48) u Sjenici.

Održavanjem pripremnog ročišta, konačno, je počelo suđenje Emrahu L. (28), iz Sjenice, koga Više tužilaštvo, u ovom gradu, tereti da je počinio teško ubistvo u avgustu 2021. godine.

Sve pripremna ročišta, proteklih meseci, odlagana su iz raznih razloga.

Optuženi je, odmah, nakon izvršenja tog krivičnog dela,ilegalno prešao kranicu sa Crnom Gorom, i pobegao i nepoznatom pravcu.

Protiv njega je, u septembru prošle godine, Više tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo optužmicu za izvršeno krivično delo, za koje je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

S obzirom, da se Emrah L. nalazi u bekstvu, pre godinu dana, doneta he odluka da mu se sudi u odsustvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Optužnicom su obuhvaćene još dve osobe, M. D. i Đ. R, obojica iz Sjenice. Terete se za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Optuženi Emrah L. je, u centru Sjenice u Hamidovića ispalio četiri hica i teško ga ranio. Pogodio ga je u grudi, rame i nogu. Od zadobijenih povreda, nekoliko dana kasnije, preminuo je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Dok su pripremna točišta zakazivana i otkazivana, novopazarski Viši sud pokušao je da se proglasi nenadležnim za suđenje u ovom slučaju, ali je njihov zahtev Vrhovni kasacioni sud odbio.

Ubijeni Hamidović bio je član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i osnivač „Sjeničkih novina“ na Facebook stranici, upućeni tvrde da je došlo do sukoba, između dvojice pripadnika supeostavljenih političkih stranaka, zbog tekstova objavljenih na toj društvenoj mreži.

Glavni pretres, kada će biti izneti dokazi i saslušani svedoci, počeće 29. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari