Novi Pazar: Nastavljeno suđenje za ubistvo Edina Hamidovića 1Foto: S. Novosel/Danas

Pred Višim sudom u Novom Pazaru, saslušanjem svedoka, nastavljeno je suđenje E. L. za ubistvo Edina Hamidovića (48) , obojica iz Sjenice.

Danas je svedočio obducent Nenad Mladenović, koji je rekao da je po naredbi novopazarskog Višeg tužilaštva, 13.avgusta 2021. izvršio obdukciju Hamidovićevog tela iz kojeg je izvadio četiri metka.

Mladenović je ostao pri kompletnom mišljenju navedenom u obducentskom nalazu, u kojem je zaključio da je kod Hamidovića nastupila smrt „usled komplikacija zapaljenja trbušne maramice i sepse izazvane strelnim ranama od projektila“ i „da je nesporna uzročno-posledična veza strelnih rana i uzroka smrti”.

Na današnjem suđenju, predsednik sudskog veća nije dozvolio odbrani okrivljenog da postavlja pitanja da li je uzrok smrti moglo biti eventualno neadekvatno lečenje ili postojanje neke njegove druge bolesti, jer će se o tome posebno izjasniti medicinski veštak.

Ubistvo se dogodilo, u centru Sjenice, 6. avgusta 2021. godine. Tada je okrivljeni E. L. pucao u Hamidovića i teško ga ranio sa četiri hica, koji posle šest dana umro u kragujevačkom Kliničkom centru.

E. L. se od izvršenja krivičnog dela nalazi u bekstvu. Za njim je raspisana poternica i sudi mu se u odsustvu.

Novopazarsko Više tužilaštvo tereti ga za teško ubistvo, a D.M. i R.Đ. da su mu pomogli da pobegne nakon izvršenog krivičnog dela.

Hamidović je bio član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i na Facebook pokrenuo je stranicu „Sjeničke novine“, gde je objavljivao tekstove o kriminalnim radnjama u sjeničkoj opštini. Kada se dogodilo ubistvo, spekulisalo se da ima i političku pozadinu, jer ubijeni i ubica su pripadali duboko suprostavljenim bošnjačkim političkim opcijama.

Saslušanjem novih svedoka, suđenje će biti nastavljeno 15. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari