Pošta Srbije i Carina dogovorile: Zajedno do bržeg i lakšeg prometa pošiljaka 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktor Uprave carina Branko Radujko razgovarali su danas o mogućnostima daljeg unapređenja, ubrzavanja i olakšavanja prometa pošiljaka u međunarodnom poštanskom saobraćaju i intenziviranju saradnje na ovom planu.

Pandemija korona virusa dovela je do niza promena u celom svetu, pa i do ekspanzije kupovine preko interneta, zbog čega je neophodno obezbediti što efikasniji servis u okolnostima višestrukog uvećanja broja pošiljaka, ocenjeno je iz Pošte Srbije.

U tom smislu, Pošta Srbije i Uprava carina su već postigli dogovor i započeli sa unapređenjem tehnoloških rešenja, dok se u narednom periodu očekuje kontinuirano usavršavanje procesa, njihovo ubrzavanje i primena primera najbolje prakse iz sveta.

Kroz sistem prethodne najave pošiljaka koje se dopremaju na teritoriju Srbije, biće omogućena puna, brza i efikasna kontrola, a daljim razvojem sistema i potpuna automatizacija prometa pošiljaka, od transporta i sortiranja do samog carinskog postupka, što će korisnicima omogućiti bržu isporuku pošiljaka i praćenje od samog ulaska u zemlju.

U cilju potpunog zadovoljstva korisnika poštanskih usluga i daljeg razvoja ovog vida trgovinske razmene, direktori Pošte i Carine sa svojim timovima već su pokrenuli aktivnosti na realizaciji projekata za optimizaciju i ubrzanje poslovnih procesa u vezi sa isporukom i kontrolom pošiljaka u međunarodnom saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari