Invalidski penzioner iz Vranja Mile Aleksić (60) nedavno je na kućnu adresu dobio poziv Osnovnog suda iz Pančeva u kome se on kao vlasnik preduzeća „Inženjering produkt“ sa sedištem u Beogradu tereti za neodrađeni posao koji je ugovoren sa Opštinom Kovačica u iznosu od 1,7 miliona dinara.


– Sumnjam da je neko prilikom kupovine automobila zloupotrebio moju ličnu kartu pa je na moje ime otvorio preduzeće sa kojim ja kao invalidski penzioner nemam nikakve veze – objašnjava za Danas Aleksić.

On je uputio žalbu Agenciji za privredne registre (APR), odakle mu je stigao formular za gašenje preduzeća koje se vodi na njegovo ime. Kako od penzije nije imao sredstava da ugasi preduzeće, vremenom su se nagomilali troškovi.

Opština Kovačica ne odustaje od namere da sudskim putem naplati svoja potraživanja za nerealizovan ugovor o isporuci građevinskog materijala.

Šef odeljenja kriminalističke policije u Vranju Zoran Krstić objašnjava da je vranjska policija upoznata sa ovim slučajem.

– Reagovali smo čim smo dobili prijavu. Predmet smo prosledili Tužilaštvu i sada čekamo zahtev za sprovođenje istrage i saslušanje aktera svih ovih dešavanja. Inače, do sada u Vranju nismo imali ovakve slučajeve, osim kad su na tuđe ime naručivani manje-više sitni proizvodi preko interneta – kaže Krstić za Danas.

U međuvremenu Aleksić je preko advokata podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica za „krađu identiteta“. Živi u neizvesnosti da li je možda još negde zloupotrebljena njegova lična karta. Dodatni problem predstavlja i činjenica da je iz saobraćajnog preduzeća „Jedinstvo“ otišao u invalidsku penziju, a sa tim statusom, po zakonu, ne može biti vlasnik preduzeća i primati invalidsku penziju, pa postoji opasnost da mu penzija bude ukinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari