Postpopisna anketa do nedelje, 11. decembra u kladovskom selu Rtkovo 1Foto: J. B. K.

Republički zavod za statistiku do nedelje, 11. decembra sprovodi na terenu postpopisnu anketu kojom će se obaviti kontrola kvaliteta podataka prikupljenih popisom stanovništva. U kladovskoj opštini popisivači obilaze selo Rtkovo.

Postpopisna anketa, kako navode nadležni, biće obavljena na slučajnom uzorku od oko 20.000 domaćinstava u 106 opština, u 250 popisnih krugova.

Za postpopisnu anketu na području opštine Kladovo izabrano je selo Rtkovo i popisna komisija obaveštava meštane Rtkova da popisivačima izađu u susret kako bi se kontrola ovogodišnjeg Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova obavila na vreme.

Nadležni navode da će na osnovu postpopisne ankete biti sprovedena kontrola kvaliteta podataka prikupljenih tokom nedavnog popisa stanovništva.

Naime, podaci prikupljeni u anketi služiće za kontrolu broja popisanih lica, domaćinstava i stanova, kao i za kontrolu odgovora na pojedina pitanja iz popisnog obrasca, odnosno za ocenu statističke pouzdanosti rezultata Popisa.

Inače, Republički zavod za statistiku trebalo bi da za dvadesetak dana objavi prve rezultate ovogodišnjeg Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari