Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju SPENS-a 1Spens Foto: Wikipedia / Bukephalos

Ugovor o izradi projektno – tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju SPENS-a, potpisali su danas dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Srđan Kolaković i direktor JP SPC „Vojvodina“ Dragan Milić.

U junu 2021. godine Grad je dobio Strategiju razvoja objekata SPENS-a, koja je definisala njegovo unapređenje i očuvanje. Nakon toga je u budžetu opredeljeno 100 miliona dinara za izradu projektno – tehničke dokumentacije.

– Za šest meseci FTN treba predoči studiju o realnom trenutnom stanju SPENS-a, a godinu dana je rok za izradu Idejnog projekta, na osnovu kojeg bi polovinom 2023. godine počelo sa ugovaranjem posla, u skladu sa žutim FIDIC-om, uz rešavanje pitanja finansiranja tako velikog projekta – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Dekan FTN-a naglasio je da taj fakultet želi da pomogne „u očuvanju jednog od objekata po kojem je Novi Sad prepoznatljiv“.

– Želimo da SPENS-u obučemo novo ruho, ali da on dobije i novi sadržaj. Na projektu će raditi mladi profesori i biće to šansa da se iskažu, da ostave legat svom gradu. Ranija koncepcija SPENS-a je prevaziđena, posebno što su u najbližoj okolini otvorena dva tržna centra. Namera nam je da tu budu poslovni sadržaji gde će se razvijati nove ideje, a imajući u vidu činjenicu da je u blizini Naučno – tehnološki park – kazao je Kolaković.

Direktor SPENS-a Dragan Milić rekao je da taj objekat treba da ponudi bolje uslove za sportske aktivnosti, organizaciju kulturnih i zabavnih programa, i da isprati standarde savremenog poslovnog ambijenta, te da će zbog toga to preduzeće dati svoj maksimum u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari