Nastavljena potraga za telom Danke Ilić: Naređena obdukcija preminulog D.D, pretražuje se jama iznad Lazarevog kanjona (FOTO, VIDEO) 1Foto: M. S.

Višednevna potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) nastavlja se i danas.

Oko 16 časova u zgradu Višeg javnog tuzilaštva u Zaječaru doveden je R.D. otac osumnjičenog D. D, koji je osumnjičen da je svom sinu pomogao da sakrije telo dvogodišnje Danke Ilić.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donelo i naredbu za obdukciju sada pokojnom D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Pretražuje se jama iznad Lazarevog kanjona

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su timovi za spasavanje iz ruševina sektora za venredne situacije, u saradnji sa policijom, u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić pretražili sedam kilometara Lazarevog kanjona i da je u toku pretraga jame iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Iz MUP navode da je dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje, pregledana cela zona kanjona i da tom prilikom ništa nije uočeno.

Osim ove lokacije, pripadnici MUP izvršili su pretragu korita Zlotske reke.

Opsežna pretraga terena u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala se nastavlja, navodi se u saopštenju MUP.

MUP je saopštio i da je osumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo noćas u Policijskoj upravi u Boru.

„D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt. O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova uz koristi najsavremeniju opremu i trenutno pretražuju Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kom živi osumnjičeni D. D.“, saopštio je MUP.

Reporter Danasa javlja da se kod kuće osumnjičenog D. D. u selu Zlot nalaze vozila policije i hitne pomoći.

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić: Naređena obdukcija preminulog D.D, pretražuje se jama iznad Lazarevog kanjona (FOTO, VIDEO) 2
Foto: M. S.

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima MUP-a i Gorskom službom spasavanja pretražili su do sada pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a u toku je i nastavak pretrage jame iznad kanjona, duboke 70 metara.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje, pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno, saopštio je MUP.

Osim ove lokacije, pripadnici MUP-a izvršili su pretragu korita Zlotske reke.

Kako je iz MUP-a ranije saopšteno, oni će sprovoditi opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Reporter Danasa ranije je javio da da ispred Lazareve pećine nema policajaca, ali da su tu policijsko vozilo, vatrogasna kola i kola Hitne pomoći.

Inače, kroz centar sela Zlot, odakle jedakle je jedan od osumnjičenih, jutros su prošla dva policijska automobila, dva policijska kombija, jedan auto i jedan kombi vatrogasne spasilacke službe, javlja N1.

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić: Naređena obdukcija preminulog D.D, pretražuje se jama iznad Lazarevog kanjona (FOTO, VIDEO) 6
Foto: M. S.

Osumnjičeni ili odbijaju da kažu gde je telo, ili daju kontradiktorne informacije, a iz MUP-a je rečeno da paralelno sa potragom traje i ispitivanje osumnjičenih.

Prethodnih dana detaljno su pregledana dvorišta komšija i okolni bunari.

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg deteta određen je pritvor do 30 dana.

Oni su uhapšeni nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija.

Zbog sumnje da su pomogli da se sakrije telo, uhapšeni su i brat i otac jednog od osumnjičenih.

Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari