„Potreba službe“ da se uklone neistomišljenici

Reagovanja nakon vesti o smeni načelnika na VMA, Ujedinjeni protiv kovida govore o štrajku

Ostavite komentar


  1. Ma nista strasno.Pa sta,sto su dokazani strucnjaci kad nisu odani „vrhovnom“,a u vojsci je to najvaznije.SNS sa ogromnim clanstvom je trust mozgova,mladih perspektivnih,odanih,a o znanju I strucnosti,Boze moj naucice na SNS Akademiji.Uzgred VMA,odavno nije ono sto je nekad bila.A ovi smenjeni ce se vec uhlebiti u privatnim klinikama za bolje plate.

  2. Mene interesuje sledeca informacija koja ce sve razjasniti i koku bi po meni pravi novinari do sad plasirali a to je: Da li su smenjeni sa medta nacelnika i neki drugi lekari, koji nisu potpisnici apela, ili samo ovo troje?. Ako je odgovor NE onda se radi o obracunu a ako je odgovor DA onda trebabiti korektan i ne praviti problem gde ga nema

  3. Da Bog da bagru lečili lekari sa Sega Mega „fakulteta“. Na žalost, to čeka nas „obične“ a bagra se odavno leči u inostranstvu, o našem trošku.

  4. Kad Yulin kaže “ da su smene za potrebe službe „, da li je mislio za potrebe BIA, pošto nju u žargonu zovu “ služba “ ?

  5. Stanja u službi u vojsci su detaljno regulisana Zakonom i Pravilom službe. Ovde se radi o Načelnicima, vrhunskim stručnjacima najmanje u činu pukovnika i doktorima nauka koji ne mogu biti „po potrebi službe“ raspoređeni na drugo formacijsko mesto bez njihovog pristanka. Jasno je da ministar, koji nije obavio ni predvojničku obuku i koji je u tehničkom mandatu, smenjuje visoke oficire i cl na vrlo visokim formacijskim mestima a da za to nema nikakav zakonski osnov. On se na to navikao kroz niz bahatih odluka i postupaka. Valjda će doći dan kada će odgovarati za sve kriminalne postupke.

  6. Kad ne umete da stanete iza svojih kolega momentalnim strajkom i primali samo urgentne slucajeve.U svim resorima je ista mantra,podanici napred a ostali voljno.Dokle se bude trpelo dotle ce i trajati…

  7. Poziv Narodu Srbije da pidrzi lekare da ih nebi lecili podobni SNS botovi sa falcifikovanim diploma, Ako narod bude cutao sam snosi odgovornost.Nas narod 30 godina cuti i evo dokle smo dogurali

  8. Dokle vise će Volina da zajebava ovaj narod.
    On misli da je Vucic.
    E pa nicija nije gorela do zore.

  9. Smene se dešavaju u mnogim zdravstvenim ustanovama po Srbiji, međutim mnogi lekari neće javno to da kažu da ne bi imali još veće probleme. Ovo je lako proveriva stvar. Sve je naravno zbog potpisa peticije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.