Potrebna izmena i dopuna dokumentacije za rekonstrukciju Opšte bolnice Subotica 1Opšta bolnica Subotica, foto: bolnicasubotica.com

Opšta bolnica Subotica raspisala je tender za izmenu i dopunu projektno-tehničke dokumentacije za obnovu i rekonstrukciju ove ustanove.

Kako se navodi u projektnom zadatku, objekat je u prethodnom periodu pretrpeo određene izmene u odnosu na prvobitno stanje, tako da ne postoji ažurirana projektno-tehnička dokumentacija izvedenog stanja za instalacije u objektu, prenosi portal E-kapija.

„U funkcionalnom smislu, objekti bolnice ne prate savremene uslove i metode lečenja pacijenata – bolesničke sobe su višekrevetne, bez toaleta. Servisni prostori su neuslovni za zahteve koje treba da ispune. Pritom, celokupan kompleks nije energetski efikasan što rezultira velikom potrošnjom energije“, navodi se u tekstu.

U cilju preduzimanja radnji za smanjenje potrošnje energije i dovođenje postojećeg objekta u funkcionalno stanje, predviđena je kompletna rekonstrukcija glavnog objekta Opšte bolnice u Subotici.

Takođe, planirana je i rekonstrukcija paviljonskih objekata, unutrašnjih instalacija grejanja, hlađenja, ventilacije i pripreme sanitarne tople vode, elektro-energetskih i telekomunikacionih instalacija, instalacija dojave i gašenja požara, izrada elaborata zaštite od požara, kao i uvođenje sistema centralnog nadzora i upravljanja.

Radiće se i rekonstrukcija tehničkih objekata, saobraćajnica i spoljnog uređenja.

Tender je otvorejn do 1. septembra.

Inače, za projekat obnove Opšte bolnice u Subotici obezbeđeno je još 50 miliona dinara, a radovi će koštati oko 40 miliona evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari