– U ovom specifičnom regionu u ovom kriznom periodu treba sve učiniti kako bi se sačuvao potencijal radno sposobnog stanovništva, uz veću solidarnost države koja mora da pojača ulaganja na ovom prostoru – ocenio je nakon razgovora sa čelnicima Gradske uprave Vranja i Pčinjskog okruga potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS Jovan Krkobabić.

On je najavio da će vrlo brzo biti organizovan sastanak sa predstavnicima Fonda PIO u čijem vlasništvu se nalazi zapušteni hotel u Vranjskoj Banji, kako bi se pronašla mogućnost za završetak ovog objekta.

– U predstojećoj privatizaciji „Simpa“, najveće kompanije u ovom regionu, treba biti obazriv kako i ovo uspešno preduzeće ne bi napravilo grešku, a na štetu njegovih radnika – naglasio je Krkobabić, koga je gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić informisao da po osnovu umanjenog transfera iz republičkog budžeta Vranje svakog meseca ima manjak od preko sto miliona dinara.

– To se posebno odražava na izdvajanje u socijalnom sektoru gde gradski budžet trpi veliki pritisak – rekao je Stojčić.

Jovan Krkobabić posetio je opštinu Trgovište i selo Radovnicu gde je najugroženijem stanovništvu uručena humanitarna pomoć koja je obezbeđena preko JP Srbija šume, Komesarijata za izbeglice i Crvenog krsta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari