Potrebna pomoć da Arsen Tanackov ponovo prohoda 1Foto: Budi human

U toku je akcija prikupljanja novčanih sredstava za nastavak lečenja Arsena Tanackova (1999), koji se zbog povreda nakon teške saobraćajne nesreće nalazi u kolicima. Da bi Arsen ponovo prohodao neophodna su sredstva koja će mu obezbediti dalje lečenje fizikalnim terapijama, matičnim ćelijama, lekovima.

Arsen je u saobraćajnoj nesreći 2020. godine zadobio povredu Th9-Th11, prelom VII-X rebara, traumatsku povredu glave, i kao hitan slučaj operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Nakon sedam sedmica lečenja Arsen je otpušten iz bolnice, za čim je usledila rehabilitacija na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović“ gde je proveo šest meseci, prošao kroz razne terapije, ojačao gornje ekstremitete i osposobio se za život u kolicima.

Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Za pomoć Arsenu u nastavku lečenja, novčana sredstva mogu se donirati na sledeće načine:

  • Slanjem SMS poruke 1112 na broj 3030,
  •  160-6000001216621-05
  •  160600000121704591
  • Ostale načine uplate možete pronaći na sajtu fondacije BUDI HUMAN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari