Sporne tačke dnevnog reda o osnivanju novih javnih preduzeća u Zrenjaninu skinute su sa dnevnog reda sednice Gradskog veća i odložene do daljnjeg.

Reč je o utvrđivanju predloga odluka o osnivanju tri nova javna preduzeća – Javnog komunalnog preduzeća ''Putevi Zrenjanin'' Zrenjanin, Javnog preduzeća ''Direkcija za poljoprivredu'' Zrenjanin i Javnog komunalnog preduzeća ''Infostan Zrenjanin'' Zrenjanin.

– Potrebna je široka podrška da bi se odluke donosile. Nas pritiskaju višak zaposlenih nasleđen u prethodnom periodu i nova zakonska rešenja. Da bi ovo moglo sve dobro da se uradi, u skladu sa zakonom, da bismo transparentno i jasno raspolagali budžetom u 2014. godini i obezbedili razvoj grada, doneli smo odluku da se „sporne“ tačke skinu sa dnevnog reda i da se, uz dobro obrazloženje, nakon toga predstave prvo javnosti, a zatim i donosiocima odluka – obrazložio je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak.

Gradski većnici usvojili su treći rebalans budžeta, kao i predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2014. godinu. Usvojeno je i nekoliko predloga odluka u komunalnoj oblasti: Predlog Odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana naseljenog mesta Zrenjanin, Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije regionalne deponije u Zrenjaninu, kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata na površinama javne namene na teritoriji grada Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari