Potvrđena optužnica u predmetu Šarić, Lazarević i drugi za teško ubistvo 1foto EPA/ANDREJ ČUKIĆ

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Darka Šarića, Lazarevića i drugih za teško ubistvo.

Protiv Darka Šarića i drugih potvrđena je optužnica zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakona i drugo, saopštio je u petak uveče Viši sud u Beogradu.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsećamo, Šarić je uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji 15. aprila zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike. Uhapšen je i njegov advokat Dejan Lazarević, kao i Uroš Mišić, koji je promenio prezime u Radovanović.

Kako je tada saopštio MUP, oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari