Članovi izborne komisije u Novoj Varoši u proteklih desetak dana intezivirali su svoje aktivnosti. Do preključe je ovo telo verifikovalo izbornih lista sa imenima kandidata za 27 odborničkih mesta u klupama lokalnog parlamenta. Svoje učešće na izborima 6. maja najavilo je još nekoliko stranaka i grupa građana, a prognoze su da će ovog puta biti nešto više pretendenata za jedno od mesta u budućem sazivu Skupštine opštine Nova Varoš.


Izbornu listu pod nazivom „Demokratska stranka – Boris Tadić“ prva je predala DS, a to je u njeno ime učinio diplomirani ekonomista Slaviša Purić, predsednik opštine i prvi čovek lokalnog ogranka ove partije. Demokratska stranka je, inače, stožer aktuelne lokalne vlasti u kojoj participiraju i SPS, G 17, SDP i GG. Druga na glasačkom listiću za gradske izbore biće lista pod nazivom „Srpska radikalna stranka – Aleksandar Martinović“, na kojoj je prvi inženjer mašinstva Milan Knežević, šef radikala u Novoj Varoši. Treća je lista „Ujedinjeni regioni Srbije – Nenad Todorović“, koji je ujedno i prvi na listi, inače, po zanimanju diplomirani inženjer mašinstva, a na funkciji zamenika predsednika opštine.

Opštinska izborna komisija potvrdila je i listu „Sanžačka demokratska partija – profesor Alija Mujagić“ , koja je pod rednim brojem četiri, dok je peta lista „Pokrenimo Novu Varoš – Tomislav Nikolić- Srpska napredna stranka – Demokratska stranka Srbije“. Nju predvodi diplomirani inženjer elektrotehnike i lider lokalnih naprednjaka Dimitrije Paunović. Na glasačkom listiću pod rednim brojem šest naći će se izborna lista pod nazivom „Sve zajedno – BDZ – Emir Elfić“, koju je predala Bošnjačka demokratska zajednica. Prvi na ovoj listi je profesor Enis Rahmani. Sedma je lista „Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija“, koju je podnela koalicija SPS, PUP i JS, a predvodi je elektro inženjer Branislav Dilparić, lider novovaroških socijalista, aktuelni predsednik SO. Izborna lista „Čedomir Jovanović- Preokret – LDP-SPO“ će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem osam, a podnela ju je koalicija LDP i SPO, koju predvodi penzioner Šabanija Mulaganović.

– Da bi bila verifikovana izborna lista mora biti overena potpisima najmanje 200 birača, a rok za podnošenje izbornih lista i prijave na lokalnim izborima ističe 20. aprila u ponoć. Prema izbornim pravilima, svaki treći kandidat mora biti pripadnica nežnijeg pola, što u našem slučaju znači da na listi sa 27 odborničkih pretendenata mora biti devet žena – ističe Najla Gogalić, predsednica Opštinske izborne komisije u Novoj Varoši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari