Poverenica Brankica Janković o izjavi patrijarha: Ponižavajuće i uznemiravajuće reči

Ostavite komentar


  1. Prvoslave, kad se bednik sakrije iza patrijarha, onda i žena biva bednica…

  2. Zar nismo draga,povredjene i uvredjene sa ovolikim stazom,tu se bori i budi jaka,ostavi crkvu na miru,a i vi kao mislite na žene,svi ste vi jedna velika ironicna svita

  3. Opet momtaža, po starom dobrom običaju od zna se koga, pa se i ppverenica upecala, kao svaka riba.

  4. Niste u pravu gosodje. Senzitivni recnik il rodno ravnopravni nije poznat srpskom bicu ni porodici a vi ih namecete javno i pod pritiskom medija.
    Da li se ikada pita narod, onaj izvorni Srbski narod da li je za takve gluposti?
    Nametanje jezickog govora po tudjim pravilima je isto sto i terorizam ze red i mir u drzavi.Slobodno vas mogu zvati teroristima i nadam se da cemo uskoro sve vratiti u normalu.

  5. Da je Patrijarh govorio isključivo o jednoj ženskoj osobi. Preporučio bih zgranutim gospodjama da se prisete za koliko su osoba iz svog okruzenja koristile iste reči….

  6. Извући реченицу из контекста је у најмању е еруку некоректно, па макар то долазило и од наведене, одговорне за „равноправност“?

  7. Raspravlja se o tome da li neko neku sme da nazove jadnicom i bednicom a ne o tome da li ta osoba to jeste. To nije psovka, da ne bi smela da se izgovori. Danas ne smes lažova nazvati lažovom a lopova lopovom, zglajznuli smo skroz.

  8. Takvo mišljenje o bilo kojoj ženi je uznemirujuće.A kad dolazi iz usta patrijarha to je neodgovorno i duboko zabrinjavajuće .Žalosno je što u ovim kriznim vremenima ne možemo naći uporište čak ni u toj instituciji.

  9. Poverenice, bavite se malo više stvarnim pravima žena, da imaju posao i pristojnu platu, bez pelena na poslu, sa pravima dostojnim ljudskom biću, da im deca imaju pravo na besplatni vrtić i udžbenike, da sudstvo i policija rade svoj posao protiv nasilnika… bavljenje patrijarhom neće im doneti nikakav boljitak.

  10. Нисам боље ни очекивао од овог патријарха..

  11. Izvučeno iz izjave i totalno van konteksta. Patrijarh se sa pravom bori protiv puzajućeg liberalno leftističkog ludila koje na krilima rodno senzitivnog jezika pokušava da progura normalizaciju uobrazilje seksualne polne različitosti i nazovi diverziteta.

  12. Uništiše sve čak i SPC,čega se ovaj čovek dohvati sve pretvori u prah i pepeo!!!

  13. Lako mi je prepoznati bota, dok pametan stranu piše on jedva rečenicu smota. Toliko mu inteligencija dozvoljava, da je pametniji ne bi bio skot, hoću reći bot.

  14. Nisam hriscanka, ali podrzavam rjeci vaseg patrijarha samo zato sto su izvucene iz konteksta, sto mi govori da je sve ovo podmetnuto

  15. Mnogo bi nam nilo bolje u drustvu u kome zivimo da se manje babimo mrezama a vise realnom zivotu. Sve sto je preteramo je stetno cak i ako je korisno u malim kolicinama.

  16. Patrijarh je zalutao u prostoru i vremenu. Politikom kojom se bavi je utopija. On treba da bude Božiji skuga, a ne politikom i strankom u kojoj se nalazi.

  17. Reči Porfirija su strašne jer relativizuju stradanje žena i prikazuju ga prihvatljivim.

  18. Kritike pro zapadnih dusebriznika neće uticati na značaj SPC i na patrijarha. Naprotiv.
    A, dežurni pljuvaci kolektivnog zapada i ne znaju ništa pametnije osim lupetanja na društvenim mrezama i „slobodnim“ medijima.

  19. Gospodin Porfirije je govorio u jednini i obraćao se jednoj ženi. Ako se gospođa Janković osetila prozvanim, to je njen problem, pa neka govori onda u svoje ime, a ne da se krije iza cele ženske populacije. Ja sam pre svega čovek, a zatim žena, supruga, majka, ćerka. Ne smatram da su se reči Patrijarha Porfirija ni na koji način odnosile na mene i na sve žene, već na sasvim konkretne osobe. Zato nemam nikakvu potrebu da se branim, ili da me iko „štiti“ od Patrijarhovih reči.

  20. Kako se stvari odvijaju prestaćemo sa ujedanjem pošto čemo biti preokupirani borbom za goli život i opdtanak.živi bili pa videli.

  21. Poverenica, kada sam podneo pritužbu protiv tekstova na sajtu SPC u kojim se na neprimeren način piše o grkokatolicima… Potrudila da nađe 1001 razlog da ne postupa po pritužbi… Braneći SPC i „slobodu govora“ autora teksta… Izgleda da je problem došao i do njenih vrata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.