Poverenica za zaštitu ravnopravnosti sa Žiofreom o zaštiti ljudskih prava 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas u Beogradu sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom o dostignutim standardima u oblasti zaštite ljudskih prava i potrebi njihovog daljeg unapređenja.

Povodom značaja nezavisnih tela u jačanju demokratskih kapaciteta i institucija, Janković je ukazala da je važno ostati na evropskom putu, navodeći da srpsko društvo deli ideje i temeljne vrednosti koje su dovele do osnivanja EU, uključujući želju za mirom, stabilnost, ekonomsko blagostanje i jedinstvo različitosti.

Ona je kazala da njena institucija daje pun doprinos daljoj izgradnji društva zasnovanog na poštovanju ljudskih prava, navodi se u saopštenju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Žiofre je, kako se navodi, pružio „punu podršku“ daljem radu te institucije i „istakao ključni doprinos i ulogu“ nezavisnih institucija, uključujući Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, u naporima da se unapredi položaj marginalizovanih i društveno osetljivih grupa, ali i podrži sloboda izražavanja i kultura dijaloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari