Poverenik: Bolovanje zakonska materija

Ostavite komentar


  1. Jeste da na bolovanje ima svaki radnik ali isto tako ako su ta bolovanja cesta i duga ne vidim sta je tu sporno da se kontrolise to malo,onaj ko nema sta da krije nema ni cega da se plasi.

  2. Господине Шабићу, у праву сте, боловање због болести или повреде је законском равно запосленог, али лажно боловање није у складу са законом. Капитализам којем стремимо не познаје лажна боловања, кажњава их драстично, па их нема у развијеним земљама запада.

  3. Nažalost, mnogo je onih koji zloupotrebljavaju bolovanje. Ako su česta i bez ozbiljnijih dijagnoza provera je neophodna, trebalo bi postati rutina. Ko ne krije ništa i ne boji se: Samo npred!

  4. Poverenik u svim istupanjima u javnosti i postupcima insistira samo na poštovanju zakona koje je donela zakonodavna vlast (Skupština) Srbije. U konkretnom slučaju Poverenik se ne protivi kontroli bolovanja ali upozorava da se ta kontrola mora vršiti u skladu sa postojećim zakonima. Nekada su veće radne organizacije same kontrolisale bolesne radnike tako što su proveravale da li se leče (kod kuće) ili rade nešto sasvim deseto, bez zavirivanja u zdravstvene kartone.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.