Poverenik podneo krivične prijave zbog Vučićevog pisma penzionerima

Ostavite komentar


    1. Neko radi svoj posao za koji je školovan, neko bi da radi bilo koji posao neškolovan.

    2. Ti si slika i prilika ove vlasti. Za vas zakon i pravo ne postoje, odnosno vi ste jaci od ustava i svih zakona ove zemlje. Nadam se da ce i tebi jednom u zivotu zatrebati postovanje zakona i da ces naici na silu koja ne jaca od toga, pa se zapitaj zasto i kako je doslo do toga.

    3. U pravu si. Samo dokon čovek može da šalje pisma zahvalnosti ljudima kojima je bukvalno oteo penzije. Samo pare je on hteo.

      1. Nema tu dokolice… To su čist bezobrazluk i licemerje! Duško Kovačević je to sročio u jednu rečenicu: „Djura će da ti oprosti što te je tukao“.

    4. Bot, bot, bot…. „On“ se bavi suštinom, a ovi će platiti kaznu od 50.000 i dalje neće reći ko im je dao 1,7 miliona ukradenih ličnih podataka! A ko ne bi dao, kada onaj drugi „on“, prvi među nejednakim u Srbiji, traži podatke?? Banana republika!

    5. Barabo botovska. Kako te nije sramota? Vredi li sendvic vise od casti? Tebi, ocigledno, DA!

  1. Veliko hvala i bravo za Poverenika gospodina Rodoljuba Šabić-a što je podneo krivićnu prijavu i u moje ime jer ja nisam ni jednoj stranci a pogotovo ne stranci SNS davao svoju adresu i tražio da mi se obraćaju po bilo kakvom povodu i tako me lično ugrožavaju.

  2. Naslov teksta ne odgovara naslovu i sadržaju krivične prijave Poverenika objavljenih na njegovom sajtu, budući da prijava n i j e podneta i protiv SNS, već samo protiv NN lica iz Fonda PIO. Ono što je nejasno iz samog sadržaja prijave Poverenika, upravo je: iz kog razloga Poverenik nije podneo prijavu i protiv SNS, imajući u vidu da je obrazloženje koje je SNS dao istim povodom nesporno neistinito, jer im 1.700.000 penzionera koji predstavljaju ukupno penzionersko stanovništvo, nisu dali da slobodno raspolažu njihovim privatnim podacima, što dokazuju, između ostalog, i prijave penzionera na osnovu kojih je Poverenik i pokrenuo predmetni postupak, kao i njegovo objašnjenje istim povodom. U pitanju je krivično delo iz člana 357. Krivičnog zakonika Srbije: falsifikovanje službene isprave, a moguće i neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka iz člana 302. KZS, koje krivične radnje proističu iz odgovora SNS upućenog Povereniku. Imajući u vidu dosadašnji zakonit i čestit rada Poverenika, njegova profesionalna obaveza je da građanima ponudi odgovor na sledeće pitanje: zašto je krivična prijava iz navedeniog razloga, očigledno selektivna i nepotpuna?

    1. Zato što je podatke neovlašćeno dalo službeno lice iz PIO fonda, za koje delo se podnosi krivična prijava (čl.146 st.3 KZ). Podatke je neovlašćeno pribavio SNS, koji nemaju status službenog lica (čl.112 KZ), pa se delo iz čl.146.st.1 goni po privatnoj tužbi (čl.153 st.1 KZ). Falsifikovanja isprava, mogućeg neovlašćenog pristupa računaru i raznih drugih krivičnih dela je sigurno bilo, ali je to na javnom tužiocu da utvrdi, nakon što počne da odmotava klupko na osnovu prijave koju je podneo Poverenik. Mada, svestan je i Poverenik da od ove prijave neće biti ništa.

      1. Upravo tako, pod uslovom da ne odbaci krivičnu. Ali ako je odbaci, onda smo stvarno otišli dođavola u smislu nepoštovanja materijalnog prava i nerazumevanja javnog interesa.

  3. Pravicno i pravedno od gospodina Sabica mada ce krajni rezultat biti cista NUKA-0/Vrana vrani oci ne vadi a tuzilastvo i sudovi su ortodoksne partijske institucije..Ipak poverenik je hrabar jer ce sada kao hijene na njega krenuti Martinovic,onaj sa zaliscima,valjda Orlic,pa Risticevic,Atlagic i ostala bulunenta

    1. mislis diletanti, manipulanti, tupani i glupani, jednom recju dvorske lude ludackog nam vodje

  4. Kakav bedan i sraman potez. Otkud mu moralnog prava da se obraća penzionerima kojima je 47 meseci otimao deo stečene penzije , tj. skrnavio njihovu ličnu imovinu stečenu mukotrpnim radom. Bedno da bednije biti ne može. Naravno obavezan krivični progon, velika zahvalnost gospodinu Rodoljubu Šabiću.

  5. Mene kad je zvalo iz Senesea, bio sam službeno u toaletu na slanju pošiljke Prešjedniku Aleku. Na pitanje za koga ću da glasam, rekao sam „Samo malo“ i usmerio mikrofon i pustio vodu.

  6. Tako i treba, ali sumnjam u naše tužilaštvo i sudstvo. Pošaljite vi jedan primetak i u Strazbur. Ustvari svaki put bi trebalo poslati ovakve predmete u Strazbur ukoliko ukazuju na nelogičnosti u vladi, da bi oni pratili situaciju lakše kod nas.

  7. Lažu. Otkud im moja adresa kad nikada nisam bio ni u jednoj stranci, i nikada neću biti, jer, sve stranke prvenstveno vode računa o svojoj ličnoj dobiti, ne o dobrobiti građana.
    Adresu im je dao neko iz fonda PiO i dotični zbog toga treba da odgovara, kao i onaj koji je iz SNS izjavio da su to adrese iz baze njihove baze podataka.
    Oni su ubeđeni da su penzioneri glupi i zahvalni SNS-u što ih je opljačkao pa su svi nahrlili u njihovu stranku. Eto, moje podatke iz svoje baze „sigurno“ nemaju, a pismo sam dobio. Lakrdija, najpre me opljačka pa mi onda zahvali na razumnosti što sam prihvatio da je normalno da me opljačka.

  8. Gospodine Sabicu hvala Vam sto radite svoj posao! Ako su vam potrebna neka tehnicka sredstva, samo recite!

  9. Без обзира што кривичну нико неће ни процесуирати битно је да се на овакав начин мало по мало људи уче праву, да схвате зашто су битни закони, да ли се и како се крше… можда једног дана нешто и науче и биће нам свима много боље… а до тада два вињака депрозепам, на свака два сата…

  10. Oko 560 hiljada je broj penzionera kojima su smanjene penzije Ukupan broj penzionera u Srbiji je bio 1,7 miliona, od kog broja su od smanjenja penzija IZUZETE sledece kategorije : 814.000 onih sa primanjima manjim od 25.000 dinara i 326.614 osiguranika iz posebnih grupa (43.124 vojnih penzionera, 74.107 iz samostalne delatnosti, 209.383 korisnika poljoprivredne penzije).

  11. Bravo majstore,nisam penzioner ali podrska za ovaj gest 1000%, napokon malo svetla u ovom srpskom tunelu.Podrska u svom vasem dosadasnom radu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.