Poverenik pozvao institucije na odgovornije ponašanje i zaštitu podataka o ličnosti 1Foto: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pozvao je danas organe vlasti i druge pravne subjekte, na odgovorniji odnos i postupanje u svemu u skladu sa obavezama iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako je saopšteno iz te institucije, Marinović je na skupu kojim je obeležen 28. januar, Dan zaštite podataka o ličnosti, ukazao na „nedovoljan“ odziv organa vlasti da obaveste poverenika o licu za zaštitu podataka o ličnosti i time ispune svoju zakonsku obavezu.

Govoreći o zakonu čija je primena počela avgusta prošle godine, poverenik je podsetio da je tražio odlaganje primene tog akta jer period prilagođavanja od devet meseci, kako je ocenio, nije bio dovoljan da organi vlasti budu u potpunosti spremni za adekvatnu primenu.

Skupu povodom Dana zaštite podataka o ličnosti prisustvovali su i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, direktor Misije USAID u Srbiji Majk de la Rosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.