Povodom godišnjice ubistva Aleksandra Prvog Karađorđevića delegacija POKS-a položila venac na grob na Oplencu 1Foto: POKS

 Delegacija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) položila je venac na grob Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u crkvi Sv. Đorđa na Oplencu, a povodom 88 godina od atentata u Marseju.

„Izgleda je suđeno Srbima da uvek budu u svemu prvi, kada počnu da duvaju najveći svetski vihori. Tako je prvi Srbin i prva žrtva fašizma u svetu bio sin Kralja Petra Prvog Oslobodioca, unuk Kralja Nikole Petrovića, praunuk velikog Vožda Karađorđa, Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević, koji je ubijen na današnji dan“ – izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS, Vojislav Mihailović, a prenosi pres služba.

On je dodao i da je Aleksandar Prvi Karađorđević bio jedini kralj koji je napravio zemlju veću od Dušanovog carstva u kojoj su svi Srbi živeli u jednoj državi, sa prestonicom u Beogradu i srpskom dinastijom Karađorđević na čelu. Lično je predvodio vojsku u Velikom ratu, sa njom prešao Albaniju i pobedonosno umarširao u svoju Srbiju.

Mihailović je istakao i neraskidivu vezu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i generala Draže Mihailovića.

„Upravo njemu zakletvu je dao na vernost moj deda, Dragoljub Draža Mihailović, još kao oficir Jugoslovenske kraljevske vojske. Tada nije znao da će nadživeti svoga Kralja, da će se ubrzo krvavo boriti sa njegovim atentatorima i ubicama, komunistima i ustašama i da će na kraju i sam glavu dati za njegovog sina, Kralja Petra Drugog. Kralj Aleksandar i general Draža Mihailović žive i nikada nećemo dozvoliti da padnu u zaborav“.

„Neka je večna slava i hvala našem besmrtnom, voljenom Kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, Ujedinitelju“- zaključio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Delegaciju Pokreta obnove Kraljevine Srbije činili su zamenik predsednika Dušan Radosavljević i broj i članovi POKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari