Povoljna bezbednost na području PU Novi Pazar 1Foto: PU Novi Pazar

Policijska uprava Novi Pazar ocenila je, da je u oktobru ove godine, na području koje pokriva, Novi Pazar, Sjenica i Tutin, da su ostvareni dobri rezultati u radu i ostvareno „povoljno stanje bezbednosti“.

U tom mesecu, na teritoriji ove tri lokalne zajednice, evidentirano je 171 krivično delo, od kojih je blizu 70 odsto rasvetljeno gde su izvršioci bili nepoznati.

U ovom periodu nije bilo teških ubistava i ubistava, ali se dogodio jedan pokušaj ubistva, koji je rasvetljen. Izvršlac je uhapšen i osoba koja mu je pomagala nakon izvršenog krivičnog deala. Dogodilo se i jedno razbojništvo, koje je brzo rasvetljeno i izvršiociu uhapšeni.

Dve osobe su uhapšene zbog izazivanja opšte opasnosti. Jednu zbog podmetanja požara i paljenja automobila, a drugu zbog paljenja kuće i autoperionice.

Minulog meseca, novopazarska policija je, u 20 zaplena, oduzela 30 grama marihuane i kokaima i više od 500 komada različitih vrsta psihoaktivnih susptanci. Realizovano je i pet akcija sorečavanja krijumčarenja i nedozvoljene trgovine, u kojima je oduzeto oko 300 paklica cigareta i 10 kilograma duvana.

Kada je u piranju javni red i mir, evidentirano je 16 prekršaja. Na putevima, u ovom kraju, dogodila se 41 saobraćajna nezgoda, u kojima je povređena 21 osoba – 15 vozača, 4 pešaka i dva putnika.

U pojačanim kontrolama saobraćaja otkriven je 2.131 prekršaj. Najviše je bilo, 539, prekršilaca zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, sledi, 460 prekršaja zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 429 vozača je kažnjeno zbog prekoračenja dozvoljene brzine. Sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 26 pijanih i pet vozača koji su upravljali vozilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U oktobru je otkriveno i 9 ekoloških krivičnih dela. U poređenju sa podacima od pre godinu dana, za 7 ih je više.

Ovoj Policijskoj upravi, minulog meseca, boravak je prijavilo 2.480 stranih državljana, 82 su zatražili privremeni boravak, a 6 stalni boravak u Srbiji.

I, u izdavanju ličnih dokumenata postignuti su dobri rezultati. Za mesec dana izdate su 1.522 lične karte, 1.377 putnih isprava, 1.177 vozačkih dozvola i bilo je oko 5 hiljada produženja registracije vozila.

Realizuju se aktivnosti u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ i u svim osnovnim i srednjim školama raspoređeni su policajci, koji su tu na zadatku, pre, u toku i posle nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari