Povratak "Zeke milionera": Kako je Ivan Zeljković, zaštitno lice kviza, preko noći nestao iz javnosti 1Foto: Screenshot YouTube/Ostali kvizovi

Konačno je razrešena misterija ko će biti voditelj srpskog izdanja najpopularnijeg kviza na svetu “Želite li da postanete milioner?” koji se posle deset godina vraća na male ekrane početkom septembra na televiziju Nova S. Reč je o Ivanu Zeljkoviću.

On je bio prvi i jedini voditelj ovog kviza kod nas. Jedan od najpopularnijih kvizova na svetu postao je popularan i kod nas.

Prvi put je emitovan 2002. godine na BK televiziji, a “Zeka Milioner, kako je od milja prozvan u narodu postao je i ostao njegovo zaštitno lice.

Gledaoci pamte umešnost i duhovitost Ivana Zeljkovića, nastojanje da opusti takmičare i da im koliko god može otvori put za osvajanje glavne nagrade, odnosno “otvaranje milionskog pitanja”.

U Srbiji otvaranje milionskog pitanja može srećniku koji to uspe da donese nagradu od pet miliona dinara.

Čuveno petnaesto pitanje do sad kod nas nije bilo nijednom otvoreno, ali verujemo da će kad kviz uskoro počne neko uspeti da to uradi.

Treba reći da se Zeljković, ubrzo po prestanku emitovanja „Milionera“ povukao iz javnosti, a o njemu se dugo ništa nije čulo.

Popularni Zeka živi u Dubaiju sa suprugom Vesnom, ćerkom Petrom i sinom Lukom. Otkrio je svojevremeno za domaće medije i da se bavi produkcijom u digitalnim medijima.

Portal Nova S je objavio da je Zeljković počastvovan zbog poziva da ponovo radi ovaj format i presrećan što će ponovo biti u studiju ‘Mlionera’.

“Ono sto je zagarantovano (sem dve sume novca u kvizu) je da će Milioner ponovo ponuditi opuštenu zabavu ali i staviti na test znanja ne samo takmičare nego i sve one kod kuće, koji će se i dalje nervirati kad izgovorim “saznaćemo nakon reklama”.

Popularni voditelj se prisetio 2002. godine kad je “Milioner” počeo sa emitovanjem i kad nije bilo Instagrama, Fejsbuka, TikToka i iako mnogima zvuči neverovatno, ni Jutjuba.

Raduje ga to što će kviz dobiti novo ruho i što će novi ‘Milioner’ moći da se prati i na digitalnim platformama i društvenim mrežama.

Ivan Zeljković je rođen 1975. u Beogradu.

U njegovoj biografiji se može pročitati da je karijeru počeo kao voditelj na radio stanicama u Beogradu, na Pingvinu, Radio 063 i Naxi.

Godine 2005. godine osniva produkcijsku kuću iz čije produkcije su izašle emisije „Kuća snova“, „Narod protiv“ i „Keš Taxi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari