Povređen mladić koji se popeo na železnički kontejner i dohvatio kontaktnu mrežu 1Voz Foto: BETA/Infratsruktura zeleznice Srbije/M.Milijic/MO

U železničkoj stanici Ristovac večeras u 18.14 sati teško je povređen mladić od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku.

Hitna pomoć je teško povređenog mladića sa mesta nesreće prevezla najpre u Dom zdravlja u Vranju, da bi odatle tokom večeri bio transportovan u КBC u Nišu, saopšteno je iz preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“.

Na mesto nesreće odmah su pored Hitne pomoći došli i pripadnici MUP-a, dodaje se još.

Prema informacijama železničara sa terena, grupa mladića se nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici Ristovac, da bi se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao. Tom prilikom nesrećni mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar.

Nakon ove nesreće železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 20.30 sati, kada je ponovo uspostavljen.

„Кroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja izuzetno visokog napona od 25 hiljada volti. Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže“, ovjašnjava se u saopštenju.

„Infrastruktura železnice Srbije“ žali zbog nesreće koja se dogodila ovom mladiću.

„I ovaj put ponovo apelujemo i upozoravamo, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da uđu u strujno kolo iz kontaktne mreže iznad železničke pruge i tako direktno ugrožavaju svoj život, a posledice najčešće budu tragične“, naglašava se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari