Požar na viljuškaru u rudniku Čukaru Peki: Četvorica radnika primljena u Opštu bolnicu Bor 1Grad Bor Foto: J.B.K. / Danas

Nakon požara koji je zahvatio viljuškar u rudniku bakra Čukaru Peki, četvorica radnika kompanije Srbija Ziđin Majning, primljena su danas u Opštu bolnicu u Boru.

Iz ove kompanije ističu da se u jami rudnika Čukaru Peki jutros oko 8 časova, između dve smene, dok svi zaposleni u prvoj smeni još uvek nisu stigli na svoja radna mesta, izbio je požar na viljuškaru.

“Hitrom reakcijom nekoliko rudara, koji su u tom momentu bili u blizini, požar je lokalizovan i ugašen i niko nije povređen. U momentu izbijanja požara, vozilo je bilo parkirano i u njemu nije bilo radnika, pa se pretpostavlja da je vatra izbila zbog kvara na instalaciji mašine”, kažu iz Ziđin Majninga.

Dodaju da četvorica rudara koja su bila u blizini hodnika iz kojeg je izlazio dim, upućena su u borsku bolnicu radi rutinskog kontrolnog pregleda i oni nemaju nikakve simptome.

“Proizvodnja je nakon kratkog zastoja i provetravanja rudarskih prostorija, nesmetano nastavljena”, ističu iz ove kompanije.

Takođe u saopštenju dodaju da je rudarski inspektor na terenu i svi detalji ovog akcidenta biće poznati nakon sprovedene istrage.

“Kompanija pohvaljuje sve zaposlene koji su brzom reakcijom pomogli gašenje požara”, stoji u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari