Požarevac: Vozio “BMW” 174,9 km/h prekoračivši ograničenje brzine za 94,9 km/h 1Foto: mup.rs

Tokom međunarodne akcije Roadpol, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, isključili su iz saobraćaja petoro vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i dvojicu koji su prekoračili brzinu za 94,9, odnosno 56 kilometara na čas.

Patrola u Požarevcu zaustavila je dvojicu muškaraca (24) i (64) koji su vozili „folksvagen“ i „opel astru“ sa 1,39 i 1,27 promila alkohola u organizmu, a u Kučevu vozača „renoa“ (43) sa 1,54 promila alkohola, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Požarevcu je tridesetosmogodišnja žena upravljajući „mercedesom“ sa jednim promilom alkohola u organizmu, prilikom preticanja, udarila u „BMW“ kojim je upravljao muškarac (30).

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač i dva putnika u automobilu „bmv“ zadobili su lake telesne povrede.

U saopštenju MUP-a navodi se i da je u okolini Velikog Gradišta iz saobraćaja isključen muškarac (64) koji je upravljao „fijatom“ sa 1,31 promil alkohola u organizmu, a u Petrovcu na Mlavi vozač „forda“ (22) koji je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Tokom međunarodne akcije, pripadnici saobraćajne policije, su na području opštine Malo Crniće i Veliko Gradište zaustavili presretačem dvojicu vozača automobila „BMW“ (40) i (43) koji su upravljali brzinom od 174,9 i 106 kilometra na čas, na delu puta gde su ograničenja 80 i 50 kilometara na čas.

Četrdesetogodišnji vozač je zbog prekršaja nasilnička vožnja isključen iz saobraćaja i sproveden sudiji za prekršajni postupak, a protiv obojice vozača podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.

Inače, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je od 5. do 11. decembra sprovedena u 30 evropskih zemalјa članica mreže saobraćajnih policija Evrope, pripadnici Uprave saobraćajne policije isklјučili su iz saobraćaja 2.108 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 99 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija kontrolisala je ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkriveno je još 15.803 drugih prekršaja.
Tokom ove akcije, u službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača su zatečena da upravlјaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlјa nasilničku vožnju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.