Pozorište "Bora Stanković": Stojkovići treba da vrate otpremninu, postupak u skladu sa zakonom 1Foto: Dušan Pešić

Porodica Saše Stojkovića, nedavno preminulog novinara i glumca Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, ipak će morati da vrati otpremninu u iznosu od blizu 800.000 dinara koju je Stojković dobio prilikom otkaza u Pozorištu, maja 2018. godine, poručuju iz tog vranjskog pozorišta.

Javna ustanova Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja je preko Gradskog pravobranilaštva grada Vranja podnela tužbu protiv sada pokojnog Saše Stojkovića radi povraćaja novca na ime isplaćene otpremnine, navodi se u dokumentu poslatom novinarima, koji je potpisalo Pozorište.

Dopis vranjskog Pozorišta je reakcija na jučerašnje navode sina počivšeg Saše Stojkovića, Mihajla, novog glavnog urednika portala InfoVranjske, koji u slučaju tužbe protiv njegovog oca vidi nameru zastrašivanja medija u Vranju od strane vladajuće stranke i njihovih predstavnika u vlasti.

U dopisu vranjskog teatra piše da je tužba protiv Stojkovića – počivšeg vranjskog novinara i glumca koji je do svoje smrti bio zaposlen u Pozorištu – podneta Osnovnom sudu u Vranju, 28. jula 2021. godine.

„Rešenjem Osnovnog suda u Vranju od 29. novembra 2021. godine utvrđen je prekid postupka usled smrti tuženog Saše Stojkovića. Rešenjem Osnovnog suda u Vranju od 10. februara 2022. godine nastavlјen je postupak koji je prekinut napred navedenim rešenjem prema njegovoj supruzi Stojković Suzani, kao jedinom nasledniku pokojnog Saše Stojkovića. Iz napred navedenog proizilazi da nisu tačni navodi potrala InfoVranjske i da se ceo postupak vodi u skladu sa važećim odredbama Zakona o parničnom postupku“, piše u ovom saopštenju Pozorišta „Bora Stanković“.

Iz pozorišta dalje navode da je sada pokojnom Stojkoviću ugovor o radu prekinut 3. maja 2018. godine „zbog prestanka potrebe za njegovim radom“ i da mu je nakon toga isplaćena otpremnina, odnosno „šteta po osnovu neisplaćenih zarada, godišnjih odmora, jubilarne nagrade i pripadajućih kamata“.

U vranjskom pozorištu tvrde se da jučerašnje saopštenje urednika portala InfoVranjske, kao i „svi tekstovi objavlјeni na pomenutom portalu ne predstavlјaju ništa drugo do odraz ličnog animoziteta urednika portala Mihajla Stojkovića prema direktoru pozorišta i samoj ustanovi“.

„Pozorište nema negativan odnos prema porodici Stojković. U prilog tome govori i činjenica da je potpisnik saopštenja, nakon smrti Saše Stojkovića, angažovan kao glumac u pozorištu, gde po ugovoru o autorskom angažmanu, prima mesečnu platu, iako još uvek nema ni jednu predstavu na repertoaru, a svojevremeno je svojevolјno napustio sve projekte u kojima je igrao, uz obrazloženje da u pozorište neće kročiti dok je Nenad Jović direktor“, navode u  Pozorištu „Bora Stanković“.

Podsetimo, Mihajlo Stojković, glavni urednik portala InfoVranjske, sin Saše Stojkovića, juče se obratio javnosti saopštenjem u kome se, između ostalog, pita zbog čega Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju nije za života pokojnog urednika portala InfoVranjske i glumca vranjskog Pozorišta Saše Stojkovića podnelo tužbu protiv njegovog oca.

On kaže da je tužba naslovljena na njegovog oca, ali da se na sud poziva Sašina supruga Suzana Stojković, kao naslednica njegove imovine.

„U zapisniku sa sudskog poravnanja nigde ne stoji da je Saša Stojković dužan da bilo kakav novac vrati Pozorištu. Moj pokojni otac je dobio otkaz 2018, a vraćen je na posao 2020. Posle toga je krenulo poravnanje ko je i kome dužan i kolika su ta dugovanja oko zaostalih plata i ostalo. U sudskom poravnanju nigde ne stoji da je moj pokojni otac, a sada moja živa majka, dužan Pozorištu ‘Bora Stanković’ nikakav novac“, rekao je Mihajlo Stojković u izjavi za Danas.

 

Više vesti iz ovog gradačitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari