Pozovi Vučića radi vrtića 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Problem sa upisivanjem dece u vrtić u Pećincima, gde prema svedočenju dvoje roditelja njihovi mališani nisu mogli da budu primljeni, jer im to ne dozvoljava lokalni moćnik iz SNS-a pošto su povezani sa DS-om, a po saopštenjima iz predškolske ustanove u ovoj opštini, da je samo reč o nedostatku mesta i poštovanju kriterijuma prilikom upisa, izgleda da će biti rešen po već poznatom predsedničkom PR marifetluku.

Naime, Aleksandar Vučić izjavio je da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke ili druge pripadnosti svojih roditelja i dodao da će kao predsednik učiniti sve da se reši problem koji je nastao u Pećincima.

„Nije pitanje jedno, dvoje ili troje već 74 dece – vidite da sam se bavio time. Nema prostora u lokalnom vrtiću, idemo na gradnju novog vrtića. A ovaj problem ćemo gledati kako da krizno rešimo pre nego što za osam-deset meseci ne izgradimo novi vrtić“, rekao je Vučić.

Podsetimo, on je nedavno izjavio i da nije čuo da u Pećincima deca ne mogu da pohađaju vrtić, jer im je to po tvrdnjama oštećenih, zabranio funkcioner SNS.

Pozovi Vučića radi vrtića 2
Branislav Božić foto Miroslav Dragojević

Zanimljivo je da se predsednikovo naglo interesovanje za ovaj slučaj desilo nakon izjave Brankice Janković, poverenice za zaštitu ravnopravnosti, koja je rekla da ako se ispostavi da su izjave roditelja tačne, to bi bila diskriminacija. Drugo, očekuje se da postupak kontrole bude završen pre zakonskih rokova.

Međutim, nakon pomenute Vučićeve izjave, sada verovatno neće biti ni potrebne informacije iz kontrole i provera zakonitosti, jer je večiti sudija i „brižnik“ presudio – ima da se pravi novi vrtić.

Onda cela priča ide na njegov „plus konto“, a lokalni moćnici, njihovi pritisci i nezakonito postupanje predškolske ustanove, ukoliko ih je bilo, brzo bi bili ispeglani u režimskim medijima i zaboravljeni. Poznat scenario?

Veoma, ali ne zaboravimo da su neki bahati lokalci, zahvaljujući ovakvom ponašanju SNS i koalicionih krpeža, postali lica sa sudskih i policijskih procesa i obrada, pa se sada i te partije odriču svojih jurišnika. Ali i onih koji su im pomagali, klimoglavali i pristajali na to da budu oruđe u njihovim rukama. Razmislite o tome.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari