Praznični paketi za socijalno najugroženije Kragujevčane 1Foto: Arhiva Blythswood Serbia

Humanitarna organizacija „Blajcvud Srbija” (Blythswood Serbia) po 14.-ti put za novogodišnje i božićne praznike spremila je pakete za socijalno najugroženije iz Kragujevca, ali i čitave Srbije.

Već deceniju i po paketići stižu u Kragujevac, posredstvom ove humanitarne organizacije iz jugoistočne Engleske, ali ne samo u Srbiju, nego i na područje Istočne Evrope.

– Ove godine, do sada, pripremili smo više od 6.000 paketića za najugroženije ljude iz svih delova Srbije. Konkretno, samo u Kragujevcu, planirano je da se podeli dve hiljade njih, a ostali paketi su namenjeni socijalno ugroženim osobama iz Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Beograda, Novog Sada, Ruskog Krstura, kaže David Armuš iz kragujevačkog Kulturnog centra UMMUS, koordinator „Blajcvuda” za ovaj deo centralne Srbije.

Akcija podele humanitarnih paketića počinje u sredu, 22. decembra i, trajaće do kraja janura.

Ono što je razlikuje od brojnih sličnih humanitarnih akcija tokom novogodišnjih i božićnih praznika je to što su „Blajcvudovi” paketi namenjeni svim socijalno ugroženim kategorijama, a ne samo najmlađim.

Praznični paketi za socijalno najugroženije Kragujevčane 2
Foto: Arhiva Blythswood Serbia

U zavisnosti od pola, uzrasta i potreba ovi paketi sadrže ne samo igračke, slatkiše, školski pribor ili bojanke i bojice, već i zimsku garderobu, sve što je neophodno za ličnu higijenu ili slične potrepštine.

– Paketi su prilagođeni uzrastu i potrebama najugroženijih građana. Razlikuju se od doba do doba, da li je u pitanju dete, tinejdžer ili tinejdžerka, odrasla ili starija osoba – ističe Armuš.

Takođe, ova organizacija će se sa donacijom svojih humanitarnih prazničnih paketića uključiti u akciju Kancelarije za mlade i Grada Kragujevca, koju je podržalo i udruženje NURDOR, za prikupljanje poklona mališanima obolelih od raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari