Kompanija Pompea planira da do juna naredne godine otvori još jednu halu u Zrenjaninu, saopštio je menadžment firme prilikom posete gradonačelnika Zrenjanina ovoj fabrici.

Aleksandra Jakšić, direktorka sektora za ljudske resurse u Moditalu, firme koja posluje u okviru Pompeje, navela je da je italijansko preduzeće u poslednjih mesec i po dana otvorilo 110 novih radnih mesta u Zrenjaninu i da do kraja ovog meseca planira zapošljavanje još 20 radnika.

– Ovih dana, takođe, sa lokalnom samoupravom trebalo bi da počnu pregovori o gradnji nove hale, u kojoj će biti smešteni magacini i jedan deo pogona za šivenje. Kada farbara počne da radi punim kapacitetom, stvoriće se uslovi da Zrenjanin postane glavni logistički centar za distribuciju gotovih proizvoda, rekla je Jakšićeva.

Gradonačelnik Mileta Mihajlov je ocenio da je ta kompanija primer kako se u dobrom poslovnom okruženju može razvijati jedna firma, koja otvara nova radna mesta.

Italijanska kompanija Pompea Spa. u Srbiji posluje od 2006. godine a njen osnivač, italijanski magnat Adriano Rodela, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u našoj zemlji, zbog čega je i odlučio da širi biznis. U planu je i postepeno prebacivanje dela proizvodnje iz Kine u našu zemlju. U Pompeinim pogonima u Zrenjaninu i Brusu tada će biti zaposleno ukupno hiljadu radnika. Dosadašnja investicija ove kompanije u Srbiji iznosi oko 17 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari