Predavanja u okviru Ženskih studija u Savremenoj galeriji Subotica 1Foto: J. Patarčić/Danas

Predavanja u okviru edukativnog visokoškolskog obrazovnog programa “Ženske studije 2023 Subotica”, održaće se u subotu, 28. oktobra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 10.30 časova. Pristup predavanjima je slobodan.

Na predavanju će govoriti dr Mirjana Dokmanović o tome kako prepoznati i razumeti rodnu dimenziju sektorskih oblasti, kao i dr Zorica Mršević i mr Svetlana Janković o rodnim aspektima klimatskih promena – položaju i ulozi žene u klimatskim promenama. Predavanje će moderirati dr Margareta Bašaragin.

Dr Mirjana Dokmanović je doktorirala na ACIMSI Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, naučna savetnica Centra za pravna istraživanja Instituta društvenih nauka Beograd u penziji, suosnivačica i članica Centra za ženske studije u Subotici (1997-2004).

Mr Svetlana Janković, potpukovnica VS u penziji. Magistrirala je u oblasti odbrane, bezbednosti i zaštite i doktorantkinja na Fakultetu za inženjerski menadžment Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu. Sa misijom OEBS u Srbiji radila u Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije kao konsultantkinja za rod i bezbednost (2018 i 2019). Aktivistkinja Centra za podsticanje dijaloga i tolerancije Čačak.

Dr Zorica Mršević, naučna savetnica Instituta društvenih nauka Beograd u peniziji. Doktorirala (1986) na Pravnom fakultetu UB, savetnica, istraživačica i predavačica na brojnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Autorka 24 knjige i preko 400 naučnih radova iz oblasti teorije nasilja, rodne ravnopravnosti, prava LGBTI osoba i kriminologije.

Dr Margareta Bašaragin, doktorirala na ACIMSI Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, koordinatorka edukativnog programa “Ženske studije 2023 Subotica”.

Predavanja će biti moguće pratiti i onlajn putem zum aplikacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari