Predrag Marković o inicijativi da se Tito izmesti iz Kuće cveća: Doktor Šapić možda ne zna…

Ostavite komentar


  1. Komunisticki sljam I dalje nešto odlučuje.. pa oni su unakazili Srbiju.

  2. Шапић је пример оне народне „што се грбо роди,време не исправи“

  3. A sta da vrati u Kumrovec, pesak ili sta ili koga vec. Znao je marsal da ce ga Srbi omrzeti kad se promeni vlast. Sjebao Srbiju sa domacim izdajnicima. Ovde ga drze jer i mrtav donosi neke pare drzavi u odnosu na zive i zdrave ove Vodje sto pokradose i blato ispod noktiju ovom sirotom narodu. Srbin je potkupljiva roba kao i drugi tako da se ne lazemo. A I komunisti nisu izumrli, brzo ce se vrate na vlast u Srbiji ako treba nekoj velikoj sili.

  4. Saglasan sam sa svime što je Marković rekao. Autor teksta nije tačno nave podatak o tome čiji je sledbenik SPS. DPS je nastao spajanjem dela članstva Saveza komunista Srbije, a ne Jugoslavije, i SSRN Srbije.

  5. О Боже када неко хоће нешто да уради да се покаже а нема појма.Толико година је ту и никоме није сметао народ још увек долази и посећује кућу цвећа због ТИТА а сада господину Шапићу смета.То је велика срамота и брука када неко хоће нешто да би добио на значају а у ствари само прави будалу од себе.

  6. Gosp. Šapić se zalaže i za otvaranje pozorišta u Beogradu, kaže nikada nije bio ni u jednom.

  7. … udario doktor na doktora ali nije iznenađenje za dr. Markovića kao dokazanog komunistu, odnosno levičara.

  8. Naravno da treba premestiti, taj prostor place za nekom ogromnom bolnicom ili objektom koji ce svrsishodno koristiti gradjanima. Komunizam kao takav treba polako iskorenjavati iz nase zemlje.

  9. Šapić hoće izmjestiti najzaslužnijega pojedinca za stvaranje suvremene Srbije. Takav čin može predložiti samo, kako nacionalisti vole reći, izdajnik srpskoga naroda.

  10. Ah, bas mnogo ostrascenih neznalica, toboz, antikomunista. To sto mnogi poput njih zadojeni naopakim nacionalizmom uce istoriju sa raznih internet portala, ne opravdava ih ni malo! Zato ni SPS NIJE naslednik antifasizma. Naprotiv. U svim zemljama bivse Jugoslavije od nje su grlati „antikomunisti“, a u stvari natifasisti, preuzeli sve lose, a za zlo proglasili bas ono sto je u njoj bilo najbolje. O naopakoj Spicevoj „kampanji“ ne vredi trosisit reci.

  11. Predrag Marković (istoričar) je u pravu.
    Šta Vas kvalifikuje da dajete izjave u vezi sa istorijskom naukom, građanine Šapiću? Istoričar niste. Prema tome, molim, pristojnost i savest nalažu da se ne bavite onim u šta se ne razumete. Drugo, Vaš doktorat je više nego upitan — akademska nečestitost. Vaterpolo — da, ali istorija, svakako, ne. Na kraju, postoji odgovornost za javno izgovorenu reč. Treba i na to obratiti pažnju . . .

  12. Ne, nikakvo izmeštanje.Baš je tamo gde treba da bude. Među narodom sa izraženom pseudonekrofilnom crtom mentaliteta, sklonom tanatosu više nego erosu i nadasve autodestruktivnom. I baš zbog toga sve je na svom mestu.

  13. Toliko o znanju i poznavanju istorije,grada i ustanova..pa da je bar nekog konsultovao pre nego blebnuo onakvu glupost

  14. MUzej Yu da, a Cedu mogu da posalju u lepu njegovu jer je to red. Ujedno mogu I da uzmu genetski material I utvde ko je to I time prekinu sve teorije o cedinom poreklu.

  15. Srbi pokrali ordenje od Tita, Jovanke, oduvali Titove sefove, opljačkali njegove poklone, a sada bi da ga presele negde … odriču se antifašističkog pokreta a veličaju četnike i pišu romansirane biografije saradnika okupatora…svinjac

  16. Teoretičarima zavere:

    Gde se zaista nalaze Titovi posmrtni ostaci nije važno. Grobnica je ta koja nosi jaku simboliku.

    Dragim četnicima:

    Jugoslaviju je stvorio vaš kralj. Ne zaboravite to nikada.

    Svima nama:

    Muzej nije mesto za uveličavanje likova i dela već mesto za izložbu činjenica koje nisu ni dobre ni loše nego su jednostavno činjenice. To je deo naše istorije kakva god da je. Neka muzej bude tu gde jeste i nek iz njega izvkačimo pouke (što nam jako teško ide).

  17. Moramo se okrenuti buducnosti a ne mracnoj komunistickoj proslosti. Propustili smo reset 90-ih koji su napravile druge drzave i resile se komunjara i njihovih sledbenika i srbomrzaca. Ali nikad nije kasno. proglasiti genocid nad Srbima od strane hrvata Tita i komunistickog pokreta pod hitno. Upoznati narod i posebno mlade sa zlom koje su cinili nad nasim narodom i Srbijom.

  18. Kapa dole za „Seljaka“, „Franju“i „Zaleta poštara“!!! Samo toliko. To je – dovoljno.

  19. Др Марковићу, Др Шапић вам је коалициони партнер, па му лично реците.

  20. Izgleda da je g. Sapic poceo da kopira g. Vucica samo izbaci ideje, svoja razmiljanja a realizacija, ma ko te pita za realizaciju ali cudno je da g. Sapic ne zna gde se nalaze postojeci muzeji pa im zato „uspesno“ pronalazi nova mesta, NAPREDNO. Ziveli

  21. Jadni smo mi dok je nama šapića, vučića, dodika i sličnih nacionalističkih prorobisvjeta. (Izvinjavam se svima koji dobro poznaju naš jezik, za mala slova ali ne mogu veličati ovaj srpski izrod.)

  22. Adekvatan odgovor neukom…oni bi da uklanjaju tragove države u okviru koje je Srbija poslednji put imala funkcionalne institucije, isti zakon za sve i bila najrazvijenija u ekonomskom pogledu…možda vide priliku za nekom divljom
    uz nakardnom zgradom na lokaciji Kuće Cveća..

  23. Против сам измештања Титовог гроба из куће цвећа јер и то је историја Србије.

  24. Osnovni razlog izmestanja Tita je da svi zaboravimo kako je bilo ziveti u uredjenoj zemlji.

  25. Taj otpad je trebalo posle njegove smrti odmah srušiti i na tom mestu napraviti nešto korisno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.