Predsednik udruženja izbeglih i raseljenih "Zavičaj" Milan Žunić: Akcija "Oluja" predstavlja genocid 1Foto: Printscreen/Youtube

Predsednik Koordinacije Udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji Milan Žunić izjavio je danas da je hrvatska akcija „Oluja“ 4. avgusta 1995. godine kruna uništavanja svega srpskog u Hrvatskoj i predstavlja genocid.

Nestao je jedan narod sa područja na kojem je živeo. I naš zadatak je da svedočimo o tom zločinu, rekao je Žunić.

Predsednik udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih „Zavičaj“ Nenad Abramović je, podsećajući na sve zločine Hrvatske nad Srbima u periodu 1991-1995. godine, istakao da Republici Srpskoj Krajini (RSK) 1995. godine niko nije pomogao, ni Vojska Republike Srpske ni Vojska Jugoslavije, a posebna priča je odnos prema izbeglicama, jer su mnogi slani na planinu Manjaču, ili u kamp u Erdutu u Istočnoj Slavoniji, odakle se neki nikad nisu vratili.

Abramović je ukazao na činjenicu da su se izbeglice uklopile u život u Srbiji i doprinose da ona bude bolja i uspešnija, a zahvalio je i predsedniku Aleksandru Vučiću što je omogućio da se u proteklih nekoliko godina obeležava 4. avgust kao datum stradanja.

On je zamerio vlasti što još nije ispravila nepravdu prema borcima iz RSK, jer im se ni novim zakonom nije priznao ratni staž od 1992-1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari