Predsednik Unije Roma Srbije: Narodna Skupština nije mesto odakle će Nestorović slati rasističke izjave

Reagovanje predsednika Unije Roma Srbije na izjavu poslanika Nestorovića da je opozicija "Ciganija" i „Cigani“

Ostavite komentar


  1. Zbog takvih spodoba svakako je bolje i časnije biti ciganin nego srbijanac. Smrdibuba jedna DB-ovska.

  2. Нека се наши суграђани Роми сете како су журили да узму по две хиљаде за свој глас. Немају само они права да буду незадовољни.

  3. Poštovan i cenjen pulmolog, stručnjak specijalista? Pa gde ga nađoše? ČIST rasista. Isti kao njegov nalogodavac kakav je bio 1993. Sramota me da ih gledam. Transfer blama.

  4. Naš mudri narod kaže slikovito : Ne pada sneg da pokrije breg , nego da svaka ptica poksže svoj trag . Dr . Nestorović je na svom prvom koraku u Dkupštini ostavio dubok , ali crn . Na žalost…

  5. E svaka čast kad je ovaj nekulturni bezobrazni šarlatan ušao u skupštinu da predstavlja narod. I sa kojim pravom vredja Rome radi isto što je radio i Hitler samo što još nije otvorio konc. Logore. Njega treba zatvoriti u dobro poznatu ustanovu da se leči od naciolizma i mržnje.

  6. Не знам шта су друго очекивали од будале Несторовића.

  7. Nerazumem zašto se vredjate na izraz ciganija , to je izraz na ovim prostorima koji opisuje osobine neke osobe a izraz rom je naziv vaše nacije.Šta nije jasno?

  8. Romi sto skupljaju flase ovde kod mene ni ne znaju ko su ti njihovi predstavnici, nit znaju da imaju savet, nit ih briga sto neko u skupstini koristi rec cigani. kazu da je jos i bolje jer se za njih cuje. tako da ovo sto on prica, cenim kao praznu pricu.

  9. NESTOROVIĆEVA NEKULTURA!

    Kako nije stid narodnog poslanika profesora dr Branimira Nestorovića da u Narodnoj Skupštini iznosi uvredljive izraze „Cigani“ i „Ciganija“, a od broja poslanika najmanje su Romi iliti Cigani. On je uvredio i sve poslanike, ne samo Rome. Odakle pravo profesoru da ovako nekulturno vređa ljude, ma koji oni bili, svi su ljudi, možda nisu lepi, alꞌ su ipak ljudi. Kako li je učio studente, kada koristi ovakve nekulturne izraze. Nakon ovog ispada Nestoroviću treba da se oduzme mandat poslanika. On je gori od cigana, neuredan, lose obučen I najgore je što je nekulturan, a akademski građanin. Sramota!

  10. Svakodnevno se pustaju emisije svadbi od milion evra, 99% romska populacija, juce su mlada i mladozenja dobili na poklon vilu od 600 kvadrata i zlatne poluge. Odakle im to? Kazu zaradili preko, ali kako drugi preko ne zarade toliko??? Da li su platili porez? Kako su umeli novac? Zasto gospodin o tome ne prica, zasto drzava cuti? Jos im se i stalno neka pomoc isplacuje

  11. Al su se uskopistili malograDZaneri u komentarima. A kad na ulici vide Rome, okrecu glavu od njih i decu hvataju za ruku i vode na drugu stranu ulice.

  12. U pravu je ovek. Nacili smo se tako od davnina, ali, bar bi intelektualci trebalo ds promene retoriku.
    Ja sam za pokret Mi glas iz naroda, ali takve reci ne odobravam!

  13. bar znate šta vam misli, bolje je ovako nego da bude fin kao ostali što vas rade i veslaju a isto misle o vama kao što je rakao, ovako je iskrenije

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.