Predstavljena kampanja EU i Saveta Evrope "Blokiraj mržnju. Podeli ljubav" 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Kampanja EU i Saveta Evrope „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!“, koja ima za cilj borbu protiv različitih oblika govora mržnje usmerenih na određene zajednice i pojedince u Srbiji, predstavljena je danas u Beogradu.

Kampanja će se odvijati onlajn, putem stranica na društvenim mrežama, putem medija, kao i kroz javne događaje, saopštili su organizatori.

Kampanja se sprovodi se u okviru projekta „Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“, koji je deo zajedničkog programa EU i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“.

U ove aktivnosti biće uključene istaknute javne ličnosti, institucije i aktivisti i aktivistkinje, koji će kroz lična iskustva, svedočenja i razmenu dobrih praksi promovisati različitost i ravnopravnost u Srbiji i regionu.

Na predstavljanju kampanje govorili su direktorka Kancelarije Generalnog direktorata za programe SE Verena Tejlor, šef Delegacije EU u Srbiji Emanulen Žofre i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić.

Kampanju su podržali i ambasadori protiv govora mržnje u Srbiji, kao i mladi evropski ambasadori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari