Predstavnici Narodne kancelarije predsednika Srbije, na čelu sa Draganom Đilasom obišli su juče manastire Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu, koji su miniranjem potpuno uništeni 1999, samo nekoliko meseci po dolasku Kfora na Kosovo. Reč je o manastirima koji datiraju iz IV veka i za koje se verovalo da imaju čudotvornu moć izlečenja, u koje i danas dolaze mnogi koji traže izlečenje.

Predstavnici Narodne kancelarije predsednika Srbije, na čelu sa Draganom Đilasom obišli su juče manastire Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu, koji su miniranjem potpuno uništeni 1999, samo nekoliko meseci po dolasku Kfora na Kosovo. Reč je o manastirima koji datiraju iz IV veka i za koje se verovalo da imaju čudotvornu moć izlečenja, u koje i danas dolaze mnogi koji traže izlečenje. U konaku manastira, obnovljenom 2004, živi pet monaha. Delegaciju Narodne kancelarije dočekao je nastojitelj manastira Petar Ulemek.
Direktor Narodne kancelarije Dragan Đilas otvorio je prethodno Dom kulture u Velikoj Hoči koji je renoviran sredstvima donatora i Izvršnog veća Vojvodine. U renoviranje Doma kulture, u kom su biblioteka, pomoćne prostorije i sala sa 250 mesta, uloženo je 30.000 evra. Svim mlađim od 18 godina iz Orahovca i Velike Hoče predstavnici Narodne kancelarije uručili su poklon paketiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari