Predstojećeg vikenda 43. Državno prvenstvo u aero-reliju na Aerodromu Ečka 1Aerodrom Ečka Foto: Miroslava Pudar

Na aerodromu Ečka predstojećeg vikenda održaće se još jedno vazduhoplovno prvenstvo. Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub „Zrenjanin“ organizuju 43. Državno prvenstvo u aero-reliju, koje će biti održano 11. i 12. septembra.

Na takmičenju će nastupiti deset pilotskih posada iz Srbije, koje će se nadmetati za titulu državnog prvaka. Prema pravilima takmičenja, mogu nastupiti piloti na svim tipovima aviona čije su putne brzine od 130 do 150 kilometara na čas.

Učesnike očekuje takmičarsko letenje po unapred jasno definisanoj ruti, uz izvršenje zadataka izviđanja, vremenske tačnosti i preciznog sletanja. Nakon toga će biti proglašen pobednik, novi državni prvak u ukupnom rezultatskom skoru.

Prema programu takmičenja, u subotu, 11. septembra, nakon pripreme posada, od 9.30 do 12 časova, biće izvršenje prve takmičarske rute. Poslepodne, u terminu od 13 do 17.30 časova, uslediće izvršenje druge takmičarske rute.

Nedelja, 12. septembar, biće rezervni dan za letenje. Proglašenje pobednika je u periodu od 10 do 12 sati. Na aerodromu u Ečki posetioci će moći da posmatraju letenje aviona tipa Cesna, Pajper, Utva 75 i drugih letelice, odnosno posada aeroklubova iz Smedereva, Trstenika, Valjeva, Paraćina, Sombora i Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari