Preduzetnicama u Gradskoj kući dodeljene subvencije 1Foto: Grad Novi Sad

Ženama sa teritorije Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za 2022. godinu, danas su u Gradskoj kući dodeljeni ugovori.

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva se svake godine odobravaju za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a ove godine, ona iznose od 300.000 do 350.000 dinara, u zavisnosti od delatnosti, troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.
„Svim ženama koje su dobile subvencije Grada za otpočinjanje sopstvenog biznisa, čestitam na hrabrosti i odvažnosti. Ta odluka zaslužuje poštovanje i podršku, a Grad će uvek činiti sve što može, u okviru svojih mogućnosti, da im taj prvi korak i prvu godinu, koja je uvek najteža, bar malo olakša. Ukupan novčani iznos izdvojen za tu namenu je ovog puta bio 15.000.000 dinara za 44 nezaposlene žene, a već u avgustu sledi novi javni poziv Gradske uprave za privredu. Tada će Grad raspisati konkurs za sredstva samozapošljavanje, i za muškarce i za žene, a budžet za tu namenu biće 45 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Dodao je da ga raduje činjenica da je čak 83 odsto Novosađanki koje su se odlučile na ovaj korak 2018. godine i dalje u biznisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari